Grand Prix se na Markétu vrátí 31. května

Také v příštím roce nepřijdou čeští fanoušci ploché dráhy o nejkvalitnější seriál Grand Prix. Závod mistrovství světa se pojede opět na pražské Markétě a FIM stanovila pro tento podnik termín 31. května.

World Speedway Championship 2014 začne stejně jako letos na dalekém Novém Zélandě. Na aucklandském stadionu Western Springs se pojede 5. dubna. Série Grand Prix se pak přesune do Polska, konkrétně do polské Bydgoszcze, na Evropskou Grand Prix (26. dubna). Pak se uskuteční vůbec první plochodrážní Grand Prix Finska, a to na stadionu Ratina v Tampere 17. května. Praha bude stejně jako letos hostit čtvrtý podnik mistrovství světa jednotlivců. Na Markétě se pojede už poosmnácté v řadě, což se dá rovněž zařadit mezi velké úspěchy české plošiny. Kromě Finska oslaví obnovenou premiéru také Lotyši. Ve sportovním komplexu Bikernieku v Rize uvidí nejlepší jezdce planety 16. srpna. Lotyšsko podepsalo s promotérem šampionátu dvouletou smlouvu, v roce 20125 se ale místo Rigy pojede na stadionu Lokomotivu v Daugavpilsu, kde se Grand Prix pořádala už celkem pětkrát, ale naposledy před dvěma roky.
Zajímavostí příští sezony bude i fakt, že stadion v Bydgoszczi se zhostí jak závodu jednotlivců, tak i finále mistrovství světa družstev Monster Energy FIM Speedway World Cup (SWC). Race Off se tam uskuteční 31. července a finále o dva dny později. To mimo jiné znamená, že obhájci titulu Poláci nebudou muset projít sítí kvalifikací a jako hostitelská země postoupí automaticky přímo do finále. Seriál Grand Prix, kde titul z letoška bude obhajovat Brit Tai Woffinden, vyvrcholí předposledním závodem ve stockholmské Friends Areně 27. září a úplně posledním podnikem bude polská Toruň. V Motoareně Marian Rose se jezdci sejdou 11. října a pokud se o titulu nerozhodne už dříve, propuknou oslavy nového šampiona právě tam.

2014 FIM SPEEDWAY GRAND PRIX:

5. duben: Nový Zéland (Auckland)
26. duben: Evropa (Bydgoszcz, Polsko)
17. květen: Finsko (Tampere)
31. květen: Česká republika (Praha)
14. červen: Švédsko (Malilla)
28. červen: Dánsko (Kodaň)
12. červenec: Velká Británie (Cardiff)
16. srpen: Lotyšsko (Riga)
30. srpen: Polsko (Gorzow)
13. září: Nordic Grand Prix (Vojens, Dánsko)
27 září: Skandinávie (Stockholm, Švédsko)
11 říjen: Toruňská Grand Prix (Toruň, Polsko)

2014 MONSTER ENERGY FIM WORLD CUP:

26 červenec: Event 1 (King’s Lynn, Velká Británie)
29 červenec: Event 2 (Vastervik, Švédsko)
31 červenec: Race Off (Bydgoszcz, Polsko)
2 srpen: Finále (Bydgoszcz, Polsko)

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist