Artem Laguta světovým šampionem SGP 2021

V polské Toruni se odjel poslední závod SGP. Seriál závodů jenž začal dvojzávodem v Praze na Markétě poznal na stadionu v Toruni nového mistra světa na krátké ploché dráze. Stal se jím ruský závodník Artem Laguta.

Před závodem měli šanci na titul už jen polák Bartosz Zmarzlik a Rus Artem Laguta. Ruský závodník vedl o devět bodů a to mu mělo přinést větší klid do posledního závodu. Jenže po třech jízdách měl na svém kontě pouze tři body a vzdaloval se mu postup do semifinále. Jeho polský protivník za stejný úsek závodu už měl bodů sedm. Tady se mohlo vše překlopit na stranu Zmarzlika, ale ukázalo se, že A. Laguta je schopen zachovat klid i v tak těžké chvilce.

Ve dvou zbývajících jízdách základního rozpisu bodoval naplno a postoupil do semifinále. v něm dokázal dokonce svého polského soka v boji o titul porazit a mohl tak předčasně slavit. Zmarzlik ještě zmobilizoval síly a vyhrál finále avšak titul mu to nepřineslo. Nový mistr světa je tedy Rus Artem Laguta a titul je myslím ve správných rukou. Ve všech jedenácti závodech aspiroval na vítězství a jeho sezona tak postrádala nějaké hluché místo nebo výpadek.

Celkové pořadí SGP 2021
1. A. Laguta 192 b.
2. B. Zmarzlik 189
3. E. Sayfutdinov 149
4. F. Lindgren 129
5. M. Janowski 129

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Venda přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist