První finále patřilo Pardubicím

Včerejší první finálový závod se dle startovní listiny jevil jako vyrovnaný. Divák tedy přicházel na stadion ve Svítkově s vidinou možného přelévání skóre na jednu či druhou stranu. Po úvodních čtyřech jízdách však mohl na vyrovnaný závod s klidem zapomenout. S větším klidem tedy část fanoušků pardubického celku.

Skóre bylo v tu chvíli 16:8 pro domácí. Kouč hostů T.Topinka jistě nepočítal, že bude muset používat žolíka a už asi vůbec ne tak brzo. Žolík přišel na řadu už v šesté rozjížďce a dánský jezdec Peter Kildemand ho měl proměnit v šest bodů pro pražský celek. Proti byl Patryk Dudek, který nechal Dána Kildemanda za sebou a to ještě Josef Franc přepouštěl svou druhou pozici v poslední zatáčce dánovi, aby zdvojnásobil svoje body.

V tu dobu svítilo na světelné tabuli skóre 24:14 pro domácí. Ti si na své konto připsali devět vyhraných rozjížděk, třikrát remízu a pouze třikrát prohráli. Jejich náskok byl před poslední jízdou dvacet bodů. V basketbalu asi běžný rozdíl, ale na ploché dráze rozdíl deklasující soupeře. Pražský celek jako jednoznačný vítěz základní části soutěže poznal první porážku v tomto roce a ne zrovna v ideální chvíli.

Poslední jízdu večera však Olymp Praha vyhrál 5:1 a to by mohl být právě ten odrazový můstek pro druhý finálový závod, který na svém stadionu na Markétě pořádá 13.října 2013. Koneckonců co se na domácí dráze podařilo včera skvělým domácím se klidně může podařit celku z hlavního města na svém stadionu.

Velký bodový rozdíl vypovídá o velké převaze domácích, ale ne o tom, že diváci v ochozech byli svědky patnácti zajímavých rozjížděk. Pokud se to samé chystá pro pražský závod, tak proč sedět v neděli doma a to kafe po obědě si nedat u skvělé plochodrážní podívané v Praze na Markétě od 14 hodin.

ZP PARDUBICE 54 - PSK OLYMP PRAHA 38

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist