Pardubice mistrem, pro Mšeno nejlepší umístění v historii

Pražská Markéta hostila v úterní podvečer poslední část letošní extraligy družstev na ploché dráze. Vítěz naší nejvyšší plochodrážní soutěže byl znám již z předchozího kola, kdy si titul s předstihem zajistili před domácím publikem Pardubice. Znám ale nebyl letošní vicemistr. Teoretickou naději na celkovou druhou příčku, měli před startem závodu všechny tři týmy, což bylo vidět i na sestavách.

Kapitoly článku

Hned v úvodu ale bylo zřejmé, že si souboj o stříbro mezi sebou rozdají domácí závodníci a borci ze Mšena. Mšeno (do letošní sezony věčný outsider) mělo navíc v jinak skromném hledišti také nejhlasitější podporu fanoušků, které zahřála hned druhá jízda, ve které spolu krásně zabojovali plzeňský Šitera s pardubickým Hynkem Štichauerem.
V sedmé jízdě se Plzeň rozhodla řešit svojí nepříznivou pozici „žolíkem“, Daniel Jeleniewski však dojel třetí a tudíž bral pouze 2 body. V této jízdě také upadl Adrian Rymel poté co přetočil svůj stroj. Závod pokračoval, Pardubice dokazovali, že si titul opravdu zasluhují a suverénně se pohybovali na průběžném prvním místě. Jízda dvanáctá a ve třetí zatáčce opět padá Rymel, Suchánek se mu těsně vyhýbá, ale hned poté padá také. Jízda opakována bez Rymela, který je označen za viníka nehody, vítězí v ní Kosciuch před Jeleniewskim a Suchánkem.
Jízda devatenáctá, boj o druhé místo vrcholí, Olymp nasazuje po zranění navrátivšího se Matěje Kůse jako žolíka, který vítězí před mšenským Jarošem a bere 6 bodů. Jízda dvaadvacátá, Hádek padá v první zatáčce, restart proto se všemi čtyřmi jezdci. Po dobrém startu Rymel již potřetí padá, závod zastaven a opět restartován v plném počtu. V cíli první Rymel, za ním Aleš Dryml a Michael Hádek který využil Jarošova zaváhání na nerovnosti ve čtvrté zatáčce.
Tři jízdy zbývají do konce, na dráze je nejsledovanější souboj Mšena a Prahy. A protože ve všech zbylých jízdách dojíždí mšenský závodník před jezdcem Olympu, může Protasiewicz po poslední jízdě společně s celým Mšenem slavit titul vicemistra. Závody bezpochyby velice napínavé, pro Mšeno nejlepší výsledek v historii klubu. Gratulace míří do Pardubic kam, se můžete vydat i následující víkend. Letošní sezona zde totiž vrcholí tradiční Zlatou přilbou, jíž v sobotu předchází ještě finále MS juniorů.

Výsledky 4. kola nadstavbové části extraligy družstev na ploché dráze:

1. ZP Pardubice 45 bodů (Monberg 13, A. Dryml 12, Ferjan 11, Štichauer 6,Suchánek 3)
2. Grepl Mšeno 40 bodů (Protasiewicz 13, Kosciuch 11, Topinka 9, Jaroš 7, Fuksa 0)
3. Olymp Praha 38 bodů (Kůs 12, Franc 11, Rymel 7, Wolff 5, Tomíček 3)
4. PK Plzeň 31 bodů (Šitera 12, Jeleniewski 11, Jablonski 5, Hádek 2, Holub 1)

Konečné pořadí extraligy 2008:

(malé / velké body)

1. ZP Pardubice 187 / 19
2. Grepl Mšeno 145 / 12
3. Olymp Praha 123 / 11
4. PK Plzeň 131 / 8
5. AK Slaný 127 / 7

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist