Olymp míří do finále extraligy bez jediné porážky

V úterý 17.září 2013 se na pražské Markétě odjelo tak trochu ojedinělé utkání. Výjimečnost spočívala v tom, že ani jeden z celků nevyužil služeb zahraničních závodníků. Bylo by to totiž vyhazování peněz z pokladen obou klubů, protože jakýkoliv výsledek už nemohl nic v základní části extraligy změnit.

Od první jízdy se ve vedení usadili domácí jezdci a ani po patnácté jízdě se na tom nic nezměnilo. Přestože Olymp Praha jednoznačně zvítězil, bylo na dráze vidět několik pěkných soubojů. O nudném závodě tak nemohla být ani řeč. Jediný pád má na svém kontě Michal Dudek ze Slaného a ten vyšel z jeho snahy o předjetí v nájezdu do zatáčky u depa. Z dráhy odešel po svých a pokračoval v závodě.

V páté jízdě jezdci Olympu Matěj Kůs a Michal Škurla ukázkově spolupracovali a na celá čtyři kola obsadili celou šířku dráhy. Třetí v pořadí Michal Dudek nedostal ani kousek prostoru k předjetí. Jediným závodníkem ze Slaného, který dokázal vyhrát rozjížďku, byl Roman Čejka, jenž za sebou nechal Josefa France a Matěje Kůse.

Pro oba celky byl závod výbornou přípravou pro nadstavbovou část extraligy. Slaný pojede do Pardubic k semifinálovému utkání, které bude určitě pozorně sledovat kouč Olympu Tomáš Topinka, aby připravil svůj celek na finále, kam je družstvo z hlavního města přímo nasazeno díky vítězství v základní části extraligy.

Olymp Praha: 64 bodů - Cereas Slaný: 26 bodů
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist