Na Borech bojovali jezdci MČR dvojic na ploché dráze

Plochodrážní ovál na plzeňských Borech měl včera hostit MČR dvojic na ploché dráze. Cestou na závod ale bylo jasné, že se závod nemůže odjet, protože dálnice k západní metropoli kvůli lijáku místy povolovala maximální rychlost povolenou ve městě. Situace se rapidně změnila po průjezdu tunelem na obchvatu Plzně, když po výjezdu z něj už byla silnice suchá.

Závod měl dvě hvězdy ve startovní listině. Byl to Jason Doyle čtvrtý muž z úvodního podniku SGP a Václav Milík. Australan měl na sobě vestu společenství PK Plzeň a HBC@Vrates a česká hvězda vestu svého mateřského klubu ZP Pardubice. Druhým mužem v týmu společenství byl jihočech Zdeněk Simota a pár východočeského celku zkompletoval Tomáš Suchánek. Oba tito borci měli v základní části závodu po jednom výpadku. I přesto jejich týmy bezpečně postoupily do semifinále se shodným počtem čtyřiadvaceti bodů. Na semifinálovou čtyřku je doplnily celky Speedway Pro s Hynkem Štichauerem a Zdeňkem Holubem a celek Olympu Praha, který měl v sestavě Josefa France a Ondřeje Smetanu.

Bodový účet těchto celků po základní části obvyklých čtyřiadvacet bodů. V semifinále přišel druhý pád Z.Simoty bez cizího přičinění a následovalo vyloučení z opakované jízdy. Parťák J.Doyle tak i přes vítězství nemohl sám poslat svůj tým do finále a tak Speedway Pro byl prvním účastníkem finále. Druhé semifinále ZP Pardubice proti Olympu Praha ovládl tým z města perníku, když první a třetí místo v jízdě zaručovalo postup do finále. Zbývá tedy vyřešit tajenku jaké obsazení bude mít bedna. Jízda o třetí místo měla obsazení společenství PK Plzeň a HBC@Vrates proti Olympu Praha. Nejnižší místo na bedně nakonec získal australsko-český pár doslova až na cílové čáře a to předjetím Z.Simoty, který po čtyřech kolech udolal O.Smetanu.

Finálová jízda už dlouho takovou zápletku neměla a tým ZP Pardubice prakticky po dvou kolech mohl o titul přijít jen vlastní chybou. Ta nepřišla, ale i přesto může Speedway Pro považovat druhé místo určitě za úspěch. Zápletka s neobsazenou bednou je vyřešena a tak můžeme třeba dnes vyrazit na Extraligu družstev od 18.00 hodin na pražskou Markétu.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist