Mistrem republiky je Aleš Dryml

Drama na Borech. Asi tak si by se mohla jmenovat reportáž ze závodu, který se jel ve středu 25.září 2013. Aby došlo na vyhlášení mistra republiky nestačil jen základní rozpis dvaceti jízd a ke slovu musela přijít dodatková jízda.

Z prvního závodu si největší počet bodů do Plzně přivezl Aleš Dryml a to čtrnáct. O dva body méně si v Divišově vyjeli Josef Franc a loňský mistr Václav Milík. Jedenáct bodů T.Suchánka dávalo také oprávněné šance na pódiové umístění. Svých deset bodů nepřijel do Plzně navýšit Z.Holub, který obětoval své šance na titul a dal přednost doléčení svého zranění před závodem MS juniorských družstev, které se jede již tuto sobotu v rámci pardubického plochodrážního víkendu.
Z okruhu možných uchazečů o titul se dalo počítat ještě s M.Málkem, který měl devět bodů a tři závodníci s osmi body M.Kůs, E.Krčmář a M.Gavenda. Z tohoto seznamu ve středu trápil papírově největší favority aktuální mistr republiky do evatenácti let E.Krčmář, který dokázal porazit A.Drymla, T.Suchánka a M.Kůse, kterého snad o půl předního kola udolal až na cílové čáře. Tím se postaral o dramatický závod, když při pravidelném sběru tří bodů za vítězství V.Milíka ztenčil náskok A.Drymla. Sám V.Milík ve vzájemné jízdě A.Drymla porazil a rázem byl boj o titul vyrovnaný.
V rozjížďce s číslem deset však V.Milík podlehl M.Málkovi a tak o jediný bod zase ztrácel minimálně vidinu rozjezdu o titul. Ta se mu přiblížila v šestnácté jízdě, když J.Franc, kterému se nevedlo v jeho prvních dvou jízdách, kde bral pouze bod, proti A.Drymlovi našel správné nastavení své motorky a jak se ukázalo, protáhl rozpis včerejšího závodu na jednadvacet jízd.

Nemohlo být tedy lepšího zakončení než dodatková jízda o titul mezi A.Drymlem a V.Milíkem. Diváci se na nervy drásající jízdu hodně těšili. A.Dryml je ale zklamal, protože vystřelil hned po startu do vedení a V.Milíkovi nedal celá čtyři kola žádnou šanci. Určitě hodně zklamaný V.Milík ale přesto odměnil diváky jízdou po zadním kole a objel dost možná další čtyři kola.
Známe tedy nového mistra republiky a můžeme se těšit na plochodrážní víkend do města perníku Pardubic. Ten začíná v pátek Zlatou stuhou juniorů, pokračuje v sobotu finálem mistrovství světa juniorů za účasti českého družstva a neděle je již tradičně vyhrazena závodu o Zlatou přilbu.


1. - A. Dryml - 1-4 12 26+3
2. - V. Milík - 12 14 26+2
3. - J. Franc - 12 10 22
4. - E. Krčmář - 8 13 21
5. - T. Suchánek - 11 10 21
6. - M. Kůs - 8 11 19
7. - M. Málek -  9 7 16
8. - M. Dudek - 6 7 13
9. - M. Gavenda - 8 5 13
10. - R. Čejka - 4 8 12
11. - Z. Holub - 10 NS 10
12. - F. Šitera - 2 7 9
13. - J. Holub - 2 7 9
14. - O. Smetana - 4 3 7
15. - H. Štichauer - 7 NS 7
16. - M. Škurla - 3 2 5
17. - J. Petrák - 2 2
18. - . Hádek - 2 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist