Mistr světa je Hancock, mistrem republiky Milík

Dva velmi dramatické závody, které se odjely v sobotu, určily dva nové mistry. V Polsku se stal Američan Greg Hancock mistrem světa a v Březolupech Čech Václav Milík mistrem republiky.

V těchto, pro oba jezdce, rozhodujících závodech zvolil jednoduší cestu americký závodník Greg Hancock. Už po svých třech odjetých jízdách měl jistotu prvenství v seriálu SGP a tudíž titulu mistra světa. Nevyřešenou hádankou po 23. jízdě zůstalo, kdo bude majitelem bronzové medaile. Nicky Pedersen a Tai Woffinden tak svedli v dodatkové jízdě souboj o celkové třetí místo. Úspěšnější byl první jmenovaný. Pro úplnost stupňů vítězů SGP to až na druhé místo dotáhl Krzysztof Kasprzak.
Troufám si říct, že větší drama bylo vidět ve druhém závodě mistrovství republiky jednotlivců, který se odjel v Březolupech. Václav Milík si do něj ze závodu na pražské Markétě přivezl náskok tří bodů. Při jeho formě se zdál jako dostatečný což potvrdil v prvních dvou jízdách, které vyhrál. Svou třetí jízdu také vedl, ale postihl ho pád a tak si zapsal první nulu. Čtvrtá jízda přinesla druhé místo a dva body a tak ve své poslední bylo potřeba ještě bodovat. Přišlo ovšem vyloučení a tudíž další nula.

To Josef Franc a Matěj Kůs, dva nejbližší soupeři Václava Milíka, byli úspěšnější sběrači bodů a tak bodový součet všech tří byl srovnaný na 23. Jiné řešení než dodatková jízda těchto tří závodníků ani nemohla nastat. Už tak dramatický průběh závodu, který ani po dvaceti jízdách základního rozpisu neurčil první tři místa v šampionátu, to nedokázal ani v prvním a druhém startu dodatkové jízdy. Při prvním startu upadl Václav Milík a v opakovačce Josef Franc. Vždy rozhodčí závodu určil opakování bez vyloučení.

Třetí start už byl posledním a po čtyřech kolech projel cílem první Václav Milík, takže mohl začít slavit.

Dalším titulem, který bude na českých oválech k mání bude ten v družstvech. Extraligové finále startuje ve čtvrtek 16.10. 2014 v Praze na Markétě a následující den pokračuje v Pardubicích, kde bude korunován vítězný tým. Finalisty soutěže jsou tedy AK Markéta a ZP Pardubice.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist