Kolektivní výkon přinesl Olympu výhru nad Slaným

Olymp Praha zvládl na domácí dráze úvod extraligové sezóny a po kolektivním výkonu porazil Slaný 51:42. Hosté se brzy dostal pod tlak, osmibodovou výhrou po úspěšném žolíku se sice dotáhli do jakéhosi kontaktu, ale debutující Tomáš Topinka měl stále v rukávu bezchybného Nicki Pedersenu, jenž dovedl Pražany k zaslouženému triumfu.

Řekli po závodě:

Matěj Kůs: Dobrý. Ve čtvrtek jsem si potrénoval, měl jsem týden čas na relax. Makal jsem v dílně a trávil jsem tam nespočet hodin. Děkuju klukům dneska za pomoc, byly suprový a motorka taky fungovala dobře. Ztratil jsem dva body v jedný jízdě, tam jsem zkazil nastavení. Zkoušel jsem tam zase dělat ty svoje nápady. Vrátili jsme to zpátky a poslední jízda nebyla úplně ono, ale dokud to bylo hluboký, dráha byla přesně pro mě, lítal jsem si v tom venku. Nicki mi pomohl, jel opravdu dobře a ukázal, že je to skvělej závodník. Pepa předved excelentní výkon, takže si myslím, že můžeme být spokojeni. Chtěl bych poděkovat údržbě za přípravu dráhy a Topasovi za čas, kterej tomu obětoval.
Bjarne Pedersen: Myslím, že tým jel dobře. Chtěli jsme doma vyhrát a podle mě jsme odvedli dobrou práci. Co se stalo v tvé první jízdě? Nebyl jsem tady roku od roku 2008 a zkoušeli jsme dnes jiný motor. Pořád je začátek sezony a seznamujeme se s novými motorkami. Nepovedla se mi první jízda, ale pak jsme změnili nastavení, poznal jsem lépe dráhu a vyjel jedenáct bodů v posledních čtyřech jízdách.
Nicki Pedersen: Můj první nepracoval tak, jak by měl. Měli jsme problém se zapalováním, pop první jízdě jsme ztratili kompresi. Skočil jsem na záložní motorku, udělali jsme drobné úpravy a otestovali pár věcí před Grand Prix. Každou jsme se něco zkoušeli a jak závod pokračoval, tak jsem byl rychlejší a rychlejší. Takže jo, jsem spokojený. Co říkáš úpravám dráhy, která je teď širší? Jo, o trochu. Už to není v zatáčkách tak úzké. Ale tohle je závodní trať a je na ní hodně stop. Jsou tam stopy na venku i na vnitřku. Říkal jsem si, že budu závodit jenom na vnitřku, ale na konci jsem objel Ulamka zvenku. Mám to tady rád.
Josef Franc: Já jsem spokojenej. Od první jízdy to šlapalo všechno úplně perfektně. Dvě nuly, kdyby to šlo, tak bych zkoušel bojovat zezadu, ale mně to nejelo. Brzdilo mi to, zastavovalo, chrochtalo, prskalo. Zkoušeli jsme to, mysleli jsme, že jsme odstranili ten problém, ale neodstranili, takže to je škoda. Mohla bejt taková třešnička na dortu, ale bohužel.
Roman Čejka: Nejsem spokojenej s naším výsledkem, nějak mi to nešlo. Nemohli jsme se trefit do správnýho nastavení. Čtyři body je málo a snad to bude příště lepší. Už budeme chytřejší v nastavení, už to uděláme líp. Měly nějaký vliv ty předstartovní problémy, že jsi nebyl na tréninku? Určitě to mělo vliv, nevěděl jsem, jaká je ta dnešní dráha. Ten motor jsem tady ještě letos nejel, takže jsem nevěděl, do čeho jdu. Motorka ze začátku nechtěl chytnout, dělali jsme něco s karburátorem, ale doteď nevíme, proč to nejelo.

Eduard Krčmář: Dneska to bylo super. Po Pardubicích, jak jsem spad, tak jsem si spravil chuť. Pak na Ukrajině už to bylo taky dobrý. Jsem spokojenej, ještě jak jsem porazil toho Bjarneho, jen je škoda, že jsme prohráli. Cítíš na sobě ještě nějaké následky toho pádu v Pardubicích? Ne, to jsem měl jenom hlavu. Ale ještě z toho Chorvatska mě pořád bolí noha a vždycky po závodech to bolí jak kráva.
Sebastian Ulamek: Měl jsem docela dobrý závod. Měl jsem proti sobě těžké soupeře, Nicki a Bjarne jsou tady, asi protože se ještě nezačalo ve Švédsku a chtějí potrénovat před Grand Prix. Je složité jezdit proti Nickimu a porazit ho. Jednou jsem byl v dobré pozici, ale on byl opravdu rychlý a stejně mě předjel. Nemáš úplně nejlepší začátek sezóny, máš pocit, že jdeš nahoru? O to se snažíme, ale taková je plochá dráha. Je pěkné od začátku do konce sezony sbírat hodně bodů, ale teď se nám tolik nedaří. I dnes jsem měl problém s motorem, je na něm velká škoda. Od začátku sezony jsem zničil už čtyři motory, a i proto je pro nás začátek sezony těžký.

Olymp Praha: 52
1 Bjarne Pedersen 10+1 (0,3,3,2,2*)
2 Zdeněk Holub 0 (0,0)
3 Josef Franc 11+1 (3,3,R,2*,3,R)
4 Michal Škurla 0 (0)
5 Matěj Kůs 12+1 (3,2*,3,1,3)
6 Nicki Pedersen 17+1 (2*,3,3,3,3,3,3)
7 Ondřej Veverka 2 (1,0,0,1,0)

AK Slaný: 41
8 Robert Kosciecha 14+1 (1*,2,1,1,6,2,1)
9 Roman Čejka 4+1 (1*,1,2,0,0)
10 Eduard Krčmář 7+1 (2,0,2,1,1*,1)
11 Sebastian Ulamek 13+1 (2,R,2,3,2*,2,2)
12 Martin Málek 3+1 (1,1,0,1*)
13 Michal Dudek 0 (0)
14 Michal Průcha NS

Informace o redaktorovi

Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist