I ve druhém kole zvítězili domácí

Středeční podvečer patřil na Svítkovském oválu v Pardubicích nejen čarodějnicím, ale také plochodrážním závodníkům. Jelo se zde totiž druhé kolo naší nejvyšší plochodrážní soutěže – extraligy družstev. Pro závodníky AMK ZP Pardubice to byla letošní premiéra, neboť v prvním extraligovém kole v Praze měli volný los a pauzírovali. Před početným domácím publikem se tedy chtěli předvést a tomu nasvědčovala i jejich sestava, ve které nechyběli oba bratři Drymlové.

Kapitoly článku

Průběh závodu byl zcela v režii Pardubic. Jejich jezdci, Aleš Dryml a Matej Ferjan, zvítězili ve všech pěti jízdách, ve kterých nastoupili. Lukáš Dryml, který čtyři dny před startem v Pardubicích vybojoval výborné šesté místo v Grand Prix Slovinska, přispěl k celkovému vítězství „Zlaté přlby“ čtrnácti body. Druhý Olymp se marně snažil náskok Pardubic snížit, nejlepším jezdcem pražanů byl Adrian Rymel s deseti body.

O bronz mezi sebou soupeřili jezdci Slaného a Mšena. Do mšenského týmu a pouze na tento závod přestoupil z Plzně Filip Šitera. Úřadující juniorský mistr ČR tak výrazně přispěl svým bodovým ziskem ke třetímu místu PDK Grepl Mšeno a předvedl také nádherný souboj s domácím Lukášem Drymlem, kterého těsně porazil na cílové čáře. V příštím kole již bude Šitera opět bojovat v barvách PK Plzeň. Právě v Plzni 28. května pokračuje extraliga družstev na ploché dráze svým třetím kolem.

Výsledky 2. kola extraligy družstev na ploché dráze

1. ZP Pardubice 64 bodů (Štichauer 10, Suchánek 10, Dryml L. 14, Dryml A. 15, Ferjan 15)
2. Olymp Praha 40 bodů (Rymel 10, Kůs 8, Franc 7, Ondrašík 6, Tomíček 9)
3. Grepl Mšeno 28 bodů (Kosciuch 12, Šitera 9, Jamrozy 4, Lowicki 2, Višváder 1, Fuksa 0)
4. AK Slaný 20 bodů (Málek 2, Vaculík 6, Puszakowsi 12, Dudek 0, Pluska 0)


Průběžné pořadí po dvou kolech:

(odjeté závody, malé / velké body)

1. Olymp Praha 2 96 7
2. ZP Pardubice 1 64 4
3. Grepl Mšeno 2 53 3
4. AK Slaný 2 50 3
5. PK Plzeň 1 45 3




Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist