Extraligový titul na ploché dráze se stěhuje do Pardubic

Porce šestnácti bodů na umazání ztráty z prvního finálového závodu v Pardubicích čekala na domácí tým PSK Olymp Praha. Olymp utkání v Pardubicích zakončil nejvyšší možnou výhrou 5-1 a stejným rozdílem otevřel i nedělní závod na své domácí dráze.

To byla pořádná psychologická dávka do hlav pražských závodníků, že by snad mohli ještě průběh finále zdramatizovat. Bohužel pro pražany to ale trvalo jen do jízdy s číslem osm, kdy z do té doby čtyřbodového náskoku nezbylo nic a utkání mělo vyrovnaný stav 24-24. Tím byly oba týmy vlastně na začátku utkání, co se skóre týče, což méně vadilo pardubickým, protože bylo odjeto už osm jízd a to jsme jednu za půlkou závodu.
O dvě jízdy později domácí tým ještě posunul skore na rozdíl čtyř bodů, ale to bylo naposledy co v závodě vedl. Jedinou změnou oproti závodu v Pardubicích byla výměna Patryka Dudka za Chrise Harrise v týmu hostů. Nutno dodat, že tento zkušený závodník z Anglie, co se týká dodaných bodů na konto Pardubic, polského závodníka nenahradil, když ze šesti startů dovezl šest bodů.

Týmy, tedy až na zmíněnou pardubickou rošádu, stejné a přesto jedna změna v celku domácích se v uvozovkách udála. Tou změnou byl Matěj Kůs respektive jeho výkon. Ten byl totiž jako noc a den. Matěj dovezl jedenáct bodů a to bylo přesně to co manažer domácích T.Topinka potřeboval. Po závodě v Pardubicích totiž zmiňoval, že závodit ve čtyřech se prostě s dobrým výsledkem nedá. Postěžoval si tak nepřímo na výkony z pardubické dráhy Matěje Kůse a Zdeňka Holuba. Oba nedokázali dodat na konto svého týmu ani bod.
Zdeněk Holub na domácí dráze vyjel 3 body, ale to by zkreslovalo jeho výkon, který byl velmi bojovný, když v každé své rozjížďce usiloval o lepší umístění než jsou jeho tři třetí místa. Bohužel třikrát upadl a z toho dvakrát byl z jízdy vyloučen. Zvláště vyloučení v jízdě s číslem pět ho musí mrzet, protože sestřelil Matěje Kůse a to v okamžiku, když měli zaděláno na vítězství 5-1. V podstatě celý závod celek z města perníku kontroloval a nedovolil pražanům odskočit na větší bodový rozdíl a tak dva vypravené autobusy fanoušků z Pardubic si mohly závod užívat v poklidu.

To se pomalu dostávám k výsledku před poslední jízdou, kde na světelné tabuli svítilo 40 – 44. Patnáctou jízdu tedy bylo nutné z pohledu domácích vyhrát 5-1, aby závod skončil pro Olymp alespoň remízou. To se dvojici Troy Batchelor a Peter Kildemand podařilo a tak to může být tak trochu malou náplastí na finálovou prohru, že na domácí dráze zůstane Olymp v této sezoně neporažen.
Ve stejný okamžik se už na pardubické straně slavilo a tak ani prohra s minimálním bodovým rozdílem určitě radost nezkazila. Oba hlavní tituly končí v Pardubicích, protože Aleš Dryml vyhrál dvojzávod jednotlivců. K tomu jsou mistři ve dvojicích také z Pardubic a juniorským šampionem je Václav Milík jezdec ZP Pardubice.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist