MS Flat Track – V Německu získal Krajčovič devět světových bodů

Třicet stálých účastníků z 11 zemí včetně tří českých zástupců. To je startovní listina letošního mistrovství světa ve flattracku. Formátem šestnácti základních jízd, ze kterých postupuje 10 závodníků přímo do finále a následně dva z last chance byl seriál zahájen v německém Diedenbergenu jen pár kilometrů nad Frankfurtem.

Na tento ročník obdržela česká federace o jedno startovní místo pro MS méně než loni. Tedy místo čtyř zástupců budeme mít pro celý seriál tři stálé závodníky a jednu Wild card na domácí závod v Pardubicích (24.září). Dráha v Německu patří spíše k užším a terénem k technicky náročnějším oválům. O dramatické momenty nebyla nouze. O jeden z nich se postaral italský favorit na celkové vítězství Francesco Cecchini, který měl pád téměř totožný s loňským rokem a musel pro zranění odstoupit.

V základních jízdách, ve kterých flattrackaři startují po osmi, se z českých závodníků nejlépe dařilo Ervínu Krajčovičovi, který si s výsledky 2-6-1-3 vyjel celkem 20 bodů. To stačilo na přímý postup do finále ze sedmého místa a jen o bod mu unikl výběr startovní pozice v 1. řadě. Jiřímu Krausovi v loňském roce zde v Německu uteklo finále o jediné místo v last chance. Letos si chtěl spravit chuť, bohužel to bodově nevyšlo. V jedné z jízd ztratil několik pozic smolně těsně před cílem, což ho stálo cenné body. V základních jízdách zapsal umístění 4-6-5-6. V součtu to dalo 11 bodů a možnost bojovat v last chance utekla o jeden bod. Totožně na tom byl Ondřej Svědík, který si vyjel stejně jako Kraus 11 bodů (5-6-4-6) a na boje o světové body to bohužel nestačilo. Oba si z Německa odvezli 22., respektive 23. místo.

Do finále nastoupilo 12 závodníků startujících ve dvou řadách. V první zatáčce bývá tradičně velmi těsno a nejlépe z ní odjel japonský závodník Masatoshi Ohmori. Naopak propad zaznamenal Ervín Krajčovič, který se pohyboval kolem desátého místa. Předjíždět šlo složitě a během dvanácti kol se vyplatilo spíše vyčkávat. První místo převzal Corradetti, aby ho kolo před koncem ztratil a nakonec se propadl až na třetí místo. Během dvou zatáček se přes něj přehnali Boncinelli a tvrdým manévrem také Bailo. Krajčovič dojel na 12. místě.

„Když jsem viděl startovku, tak jsem netušil co čekat. Konkurence je obrovská a jako cíl jsem si dal dostat se jakkoliv do finále. Základní jízdy mi sedly a postupně jsem v nich head to head porazil všechny z první trojky. Před finále jsem trochu doufal, že budu výš než dvanáctý a přestože jsem si svůj osobní cíl splnil, jsem po závodech spíš zklamaný, protože určitě bylo na mnohem víc. Chci poděkovat Orion - Orion Moto Racing Group, tátovi a Kamilovi Peukerovi, protože během závodu toho na motorce odmakali snad víc než já na dráze,” popsal první Grand Prix Ervín Krajčovič.

„Letos se sešla opravdu nabitá startovní listina a řekl bych, že oproti minulým letům velice vyrovnaná. Do finále mohl postoupit z první dvacítky téměř kdokoliv. Naši se prali statečně, ale Ondru s Jirkou bohužel semlelo postupové síto a nedokázali postoupit ze základních jízd. Ervínovi se to povedlo a dostal se přímo do finále. Už teď se těšíme na další závod MS,” dodal Pavol Pučko, manager české flattrackové reprezentace.

Seriál pokračuje dalším závodem 3.září 2022 ve Francii.

Výsledky:
1. Matteo Boncinelli (ITA)
2. Gerard Bailo (SPA)
3. Kevin Corradetti (ITA)
...
12. Ervín Krajčovič (CZE)
...
22. Jiří Kraus (CZE)
23. Ondřej Svědík (CZE)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist