MS Flat Track – Přes velký pád první světové body pro Českou republiku

V německém Diedenbergenu odstartovalo Flat trackové mistrovství světa (FIM Flat Track World Championship 2021) prvním závodem na přes 400 metrů dlouhém oválu. Na start se postavilo 25 závodníků z deseti zemí včetně čtyř zástupců z České republiky. Do finále se jako jediný probojoval Ervín Krajčovič, který po děsivém pádu obsadil 11. místo.

Ve formátu na 16 základních jízd, last chance a velké finále se letos pojede Flat track Grand Prix, které se letos pojede ve čtyřech závodech včetně domácího závodu v Pardubicích 2.10.2021. V základních jízdách dominoval Ital Moschini, který posbíral plný počet bodů. Z našich na tom byl nejlépe Ervín Krajčovič, který se dělil o poslední postupové desáté místo s Rakouským závodníkem Schrufem. Bohužel stejně jako Jiří Kraus, Ondřej Svědík i Kamil Peuker musel do last chance, protože měl při shodě bodů horší nejlepší výsledek z jízdy.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Z jízdy poslední chance nakonec postoupil Ital Toneli a náš Krajčovič. Na další závodníky už nezbylo pro finále místo a tak jejich konečné pořadí v GP určila tato jízda. Kraus skončil na 13. místě, Ondřej Svědík 17. a Kamil Peuker 19.

Do finále, ve kterém startuje tucet závodníku ve dvou řadách muselo být hned dvakrát restartováno. Nejprve Ital a vicemistr světa Cecchini havaroval a rozhodčí jej pro restart odsunul na konec startovního pole. Finále tak pokračovalo s plným počtem závodníků, což ale platilo pouze do první zatáčky. V hlavní roli byl opět Cecchini, který se nevešel do zatáčky a zaletěl do nafukovací bariéry. Jeho motocykl se vrátil do dráhy přímo pod kola Krajčoviče, který už neměl žádnou šanci se vyhnout a v plné rychlosti ležící motocykl trefil. Doslova gymnastické salto vpřed předvedl český závodník, kterému se naštěstí nestalo nic vážného a tak s poškozenou motorkou mohl po druhém restartu dojet do cíle pro první světové body. Nakonec z toho bylo v cíli 11. místo a 10 bodů do celkového hodnocení Mistrovství světa

„Bylo to pro nás 1. GP, neskutečná zkušenost a krásné závody. Finále jsme si dali jako cíl, který mi ale upřímně po pátečních trénincích nepřišel moc reálný. O tom víc jsem rád, že se to nakonec povedlo. Nicméně jsem dobitej, myslím, že takový crash tu dlouho nikdo neviděl. Po prvním závodě si mě tu pamatují už snad všichni. Moc děkuju tátovi a celému týmu za to, že jsme to takhle společně zvládli,” dodal teď už s úsměvem Krajčovič z Orion - Moto Racing Group týmu.

Finále nakonec vyhrál obhájce titulu Lasse Kurvinen před domácím závodníkem Jellem a Bailoem ze Španělska.

FIM Flat Track World Championship 2021

21.srpna 2021 - Diedenbergen, Německo ... výsledky 2021_514_01_leg1.pdf
18.září 2021 - Vasad, Maďarsko
02.října 2021 - Pardubice, Česká republika
09.října 2021 - Boves-Cuneo, Itálie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Cormac přispěl 3 Kč
Sečus přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist