Flat trackové tituly rozdány – třídu FT1 vyhrál Krajčovič, třídu Classic Mikšovský

Do posledního závodu se bojovalo o tituly v MMČR ve Flattracku. V napínavých finále nakonec bere v nejprestižnější třídě FT1 první místo Ervín Krajčovič a ve třídě Classic Jiří Mikšovský.

Závěrečný závodní víkend této sezóny odstartoval večerním finále v Pardubicích, aby den na to pokračoval na oválu ve Svitavách. Ve všech mistrovských třídách byl souboj o titul otevřený a tak jsme se mohli těšit na drama až do samého závěru. Ve třídě FT1 přijel do Pardubic jako celkový lídr Jiří Kraus, který vedl o dva body před Ervínem Krajčovičem. Za vedoucí dvojicí pak o celkové třetí místo bojovali v těsném rozestupu Svědík a Peuker.

V Pardubicích se vůbec poprvé v této sezóně závodilo pod umělým osvětlením. Po základních jízdách na tom byl nejlépe Kraus před Krajčovičem, následovaný Svědíkem a rakouským účastníkem MS, Klaus Mayrem. Start se z vnitřní dráhy nejlépe povedl Krajčovičovi, který si po pár kolech vybudoval menší náskok. Ke konci závodu to vypadalo, že se na druhém místě jedoucí Kraus přeci jen dotáhne, jenže v tu chvíli se po průjezdu 14. kolem rozsvítila červená světla a finále bylo kvůli pádu německého závodníka Sebastiana Thalhaima přerušeno. Vzhledem k tomu, že do konce zbývalo pouze jedno kolo, závod byl ukončen a z vítězství se mohl radovat Krajčovič před Krausem a třetím Svědíkem. Ve třídě Classic vyhrál s přehledem Petr Kolař. Druhý skončil Jiří Mikšovský, který se tak před posledním závodem osamostatnil v čele MMČR a třetí dojel Radek Bednář.

Vyvrcholení všech deseti závodů letošního flattrackového šampionátu tedy připadlo na svitavský ovál, který je znatelně menší, než třeba ten v Pardubicích. Po nočním dešti byla dráha zprvu dost podmáčená. Nakonec se však počasí umoudřilo a po předchozí nejistotě se závod bez větších problémů odjel. Základní jízdy ovládl tentokrát třemi vítězstvími Jiří Kraus a stejně jako předchozí den, i ve Svitavách šel do finále jako číslo jedna. Za ním si startovní pozici vybírali Krajčovič, Svědík a v první řadě je doplnil Mayr. Start opět vyšel nejlépe Krajčovičovi. Ten v prvních kolech nasadil vysoké tempo a všem se začal pomalu vzdalovat. Za ním se chvíli držela pohromadě skupinka bojující o třetí místo. Jmenovitě to byli Svědík, Mayr a Halbich. Třetí místo nakonec stejně jako v Pardubicích získal Ondřej Svědík. V přímém boji o titul se ještě pár kol před koncem podařilo Krasovi o něco sjet náskok na vedoucího Krajčoviče, nicméně to už nestačilo a cílem projel jako druhý. Titul Mistra České republiky tak získal člen Orion - Moto Racing Group týmu, Ervín Krajčovič. “Byl to neskutečný závěr sezony. Poslední dvě finále jsme do toho dali všechno a povedlo se. Podařilo se nám vyhrát pět z deseti závodů, takže ač bodově těsně, tak myslím, že titul je zasloužený. Jirka Kraus jel skvěle děkuju mu za super sezonu. Děkuji také celému týmu a hlavě tátovi za celou sezonu, kterou jsme zvládli,” doplnil Krajčovič.

Třídu Classic opět vyhrál Petr Kolář. Nicméně o titul bojovali za jeho zády jiní. Vše nakonec vyřešila porucha na motocyklu Radovana Bednáře, který finále nedokončil a titul MMČR Classic získal Jiří Mikšovský.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist