Sezóna plná zvratů

Skútristi se pomalu blíží do konce letošní sezóny republikového přeboru. Před sebou mají poslední závod ve Vysokém mýtě a za sebou už čtyři atraktivní souboje, které přinesly mnoho zajímavého.

Jako tradičně sezónu otevřel a zároveň bude zavírat okruh ve Vysokém mýtě. A hned první závod naznačil, jakým směrem se bude ubírat sezóna a kdo bude vévodit jednotlivým kategoriím. V Mýtě se navíc k tomu ukázala slovenská a polská konkurence, která přijela Čechům znepříjemnit život na trati. Nejprestižnější kategorii skútr 70 ccm si dojel pro celkové vítězství Ondra Honzák, která se tradičně naháněl s Jirkou Velikovským. Vypadalo to na jejich soukromý boj, ale už při druhém závodu v Písku se pořádně ukázal Pavel Gellner, který první dvojici začal dělat vrásky. Že nešlo o náhodný výsledek ukázal při třetím závodě, kde obě jízdy s přehledem vyhrál a v celkovém hodnocení mu zatím patří třetí příčka s malým odstupem na první dvojku. Jejich souboje patří však mezi to nejlepší na dráze a mnohdy se při nich divákům u trati tají dech.
Zatím v posledním závodě na trati v Chebu Pavel Gellner dokonce stíhal Honzu Němce na openu. První jízdu vyhrál a ve druhé zbytečně upadl a možná tím přišel o možnost bojovat o titul.
Podobně je tomu ve třídě 50 racing. Kde se očekávala jasná cesta za titulem od Jana Rejlka. V Mýtě to Honza potvrdil, ale o nejvyšší příčky si říkal také Karel Juřeňa, který od loňské sezóny zle zrychlil. Pak ale přišel druhý Písek, kde měl Honza Rejlek technické problémy a Karel se dostal před něho. Ve třetím závodě si zase Honza připsal celkové vítězství a vrátil se na první místo v tabulce. Pak ale přišel Cheb, kde na nové trati v první jízdě skončil třetí a ve druhé se mu při útoku na první místo skútr zastavil. I tady se možná již rozhodlo, ale uvidíme jak boj dopadne při posledním závodě. Velmi příjemně na sebe ukazuje rodina Devátých, kteří se s první dvojicí přetahují o umístění na stupních vítězů.
Pak je tu kategorie Open, která je koncertem showmana Honzy Němce. Ten pokud neupadne jasně vyhrává, a proto mu patří i v celkovém hodnocení první místo. A nakonec sériovky, které mají nejpočetnější startovní pole. Těm zatím vévodil Jakub Bergman, který vyhrál závod v Písku. I když jde o nejpomalejší kategorii, jejich boje jsou mnohdy nejzajímavější, což je způsobeno množstvím motorek na startu. Ve startovním poli se navíc objevují i ženy a nejedou vůbec špatně. Po třech závodech byla s minimální odstupem druhá Veronika Kahlová.
Sezóna se blíží ke svému konci a pokud se chcete podívat na parádní vyvrcholení, vyražte tento víkend do Vysokého Mýta, kde se pojede poslední závod.

Informace o redaktorovi

Václav Krupička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist