Scooter Cup v Chebu

Již pátý podnik letošního mistrovství ČR skútrů se odehrál na krásné dráze KartAreny Ypsilonka u Chebu. Tyto závody byly navíc okořeněny účastí závodníka Lukáše Peška!

Lukáš Pešek přijel do Chebu již v pátek, aby potrénoval jízdu na závodním skútru, jenž se od biku citelně liší. Skoro by se dalo říct, že to s jízdou na motorce nemá nic společného, jenže ono má – a to jak z pohledu přípravy techniky, tak z hediska faktoru zábavy. Jízda na závodním skútru má svá specifika a tak i profesionální pilot si musí najít co a jak.
Avšak hned od prvních kol bylo znát, že Lukáš na závodním skútru již seděl a v pátek odpoledne zajížděl nejrychlejší kola. A to i přes úmorné vedro, kdy teplota šplhala ke čtyřicýtce!
Sobotní ráno však přineslo propad teploty o více jak dvacet stupňů a nekonečná šeď mračen táhnoucích se z německé strany nad naše území dala tušit, že kvalifikace budou na vodě a k tomu za nečekaného chladu. Většina účastníků se však s opětovnými rozmary počasí rychle vyrovnala a během měřáků jeli někteří ostře, jakoby snad ani nelilo. Pády byly nasnadě, ale až na jedno naražené koleno, se všichni klouzali bez větších škod či modřin. Asi každého nejvíc zajímala předpověď počasí, která tentokrát klapla snad na minuty... A tak mohlo nedělní ráno přivítat závodníky a diváky opět slunečními paprsky, jež probleskovaly mezi lehkou oblačností, teplota se držela kolen dvaadvaceti a parádní závody mohly začít. Závody plné dramatických okamžiků a emocí...
V tradičně nejnabitější kategorii sériových padesátek bohužel chyběla tradiční bojovnice Verča Kahlová, jež nestartovala pro technickou závadu, čímž nechala zbylé chlapce, aby se popasovali sami mezi sebou. S její nepřítomností zmizela bohužel i jistá dávka gentlemanství a kluci po sobě šli hlava nehlava. Nechyběli strkanice, pády a gesta, ale naštěstí ani skutečné souboje o čelo závodního pole, které nakonec suverénně ovládl další z hostů chebského klání, Víťa Bromovský.
Ten se vždy prvních pět-šest kol neustále přetahoval s Bergmanem, Punčochářem a Tomášem Bláhou, ale nakonec všem pokaždé ujel a vyhrál obě jízdy, čím si zajistil jasné celkové vítězství. Na stupně s ním vystoupili Jakub Bergman a Luděk Punčochář. Doufejme, že poslední závody v Písku Verča pojede a chlapci se opět zklidní.
Racingové padesátky mají již svůj ustálený kolorit a na konci závodního víkendu přebírají poháry Juřena, Rejlek a Devátý – ať už Patrik nebo David... Tyto jména letos zcela dominují a zároveň určují úroveň padesátek. Nutno dodat, že v obou jízdách všem nakonec Karel Juřena značně ujel a to přesto, že po nezdařené kvalifikaci startoval až z předposledního místa. Čisté průjezdy proměnil ve dvě zcela suveréni vítězství, čímž napodobil vítězné tažení Bromovského v sériovkách.
Také v sedmdesátkách se dal od Lukáše Peška očekávat vítězný double. Jeho tempo vyhecovalo ostatní piloty domácí špičky k parádním výkonům a tak měl Lukáš hned několik pronásledovatů. Gellner, Honzák, Krupička, Gudába, Velikovský – ti všichni si brousili zuby na cenný skalp. Přes veškerou snahu ho však v první jízdě nidko nepřekonal a Luky vyhrál s Gudábou a Gellnerem v zádech.
V druhé jízdě si Lukáš vybudoval náskok a vypadalo to, že i on si jede pro druhé a zároveň celkové vítězství, ale tři kola před cílem jeho jízdu ukončil pád. Druhou jízdu pak vyhrál Pavel Gellner před Ondrou Honzákem a třetí skončil Jiří Velikovský. Přesto, že Lukáš druhý závod nedokončil, zisk pětadvaceti bodů z prvního vítezství mu nakonec stačilo na celkové třetí místo, druhý se umístil Ondřej Honzák a první skončil Pavel Gellner.
Bodové skóre před posledním závodem letos více nahrává Pájovi Gellnerovi, který může těžit z výhodnější pozice, přičemž celá situace připomíná loňský ročník, kdy měl před posledním závodem navrch naopak Ondra Honzák... Ale v každém sportu platí, že dokud není úplně dobojováno, není téměř nic jisté, proto se můžeme těšit na nekompromisní souboje o titul mistra ČR.

Účast obou hostů byla bezesporu kořením již tak dramatických závodů a nám nezbývá než Vás pozvat na finálový podnik celého seriálu sezony 2011, jež vyvrcholí druhý zářiový víkend v Písku.

Celkové výsledky:

50 serie
1. Vít Bromovský
2. Jakub Bergman
3. Luděk Punčochář

50ccm
1. Karel Juřena
2. Patrik Devátý
3. Jan Rejlek

70ccm
1. Pavel Gellner
2. Ondřej Honzák
3. Lukáš Pešek

Open
1. Martin Gudába
2. Václav Krupička
3. Eduard Hrazdíra
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist