Seriál Rival Trophy zahajuje sezónu ve Vysokém Mýtě

První ročník seriálu Rival Trophy si tento víkend odbude svoji závodní premiéru a na autodromu ve Vysokém Mýtě se jezdci na „tříčtvrtečních“ motocyklech utkají o první mistrovské body. Pokud si chcete spravit chuť po dlouhodobé přestávce způsobené koronavirovým opatřením, není lepší způsob, nežli vyrazit 12. - 13. června do Vysokého Mýta.
 

Kapitoly článku

Bezpečnostní situace lehce pozměnila původní kalendář, protože zahajovací závod, původně plánovaný na 9. května, musel být odvolán a změnil se na předsezónní testování bez přístupu veřejností. Účastnící tohoto nového seriálu tedy poprvé naostro vyjedou až nyní, a během pátku 12. června se v rozřazovacích kláních rozdělí do výkonnostních kategorií (Pitbike PRO, Pitbike FAST, Pitbike OPEN) a následně se v sobotním dvojzávodě (13. června) poperou o první mistrovské body. Už předsezónní testování ukázalo, že seriál bude doslova nabitý a startovní pole se bude vyznačovat jak značnou kvantitou (dorazilo na šest desítek jezdců), tak hlavně kvalitou s množstvím pilotů ostřílených v mnoha renomovaných šampionátech.

Po úvodních testech se jako největší favorit rýsuje motocyklový všeuměl a mistr republiky třídy Superstock 1000 Michal Prášek, kterému nečiní problémy ani časté střídání litrových motocyklů s minibiky, a protože "dvanáctipalcový" pitbike je někde na pomezí těchto dvou velikostí, sedl mu naprosto perfektně a na konci testů figuroval na čele výsledkové tabulky. Hodně slibně se ukázal také mladý Štěpán Kohoutek, který byl Práškovi i přes nesrovnatelně nižší závodní zkušenosti velmi vyrovnaným soupeřem. Hodně byli vidět i jezdci známí z přírodních okruhů a David Polák, Petr Wiesenberg, Jiří Petrla, Aleš Nechvátal, Luboš Jelínek nebo Leoš Hlaváček se budou určitě nejenom rvát pozice na stupních vítězů, ale určitě pomýšlí i na příčky nejvyšší. Je skvělé, že tenhle seriál umožňuje „běžným“ motorářům a hobíkům poměřit si síly s jezdci se zkušenostmi z ostrých klání a to, že nemusejí tahat za kratší kus provazu, dokazují například Vojta Vaněk nebo Tomáš Polívka, kteří se v testech suverénně zabydleli v první desítce.

Tihle střelci budou určitě ozdobou kategorie Pitbike PRO, ale i další třídy určené motorkáře „z ulice“ určitě nabídnou skvělou podívanou. Původně uvažovaná kubatura MiniGP nakonec nebude samostatně vypsaná, a piloti této třídy budou podle své výkonnosti zařazeni do kubatur pitbiků. V samostatně klasifikované podkategorii LADY bude sice největší favoritkou Jaroslava Kubištová, která celkově ovládla loňský „nultý ročník“ Pibike Cupu, ale protože si ze zimní přípravy odnesla nepříjemné zranění ramene, určitě budou na její prvenství brousit zuby i její soupeřky – v předběžné startovní listině figuruje dalších šest jejích konkurentek. V podkategorii JUNIOR bude největším favoritem už zmíněný Štěpán Kohoutek, který však bude pořádně míchat karty i v „dospělém“ pořadí, stejně jako další velká naděje v podobě Jakuba Horyny.

Chybět určitě nebude ani redaktor portálu motorkari.cz Martin Hakl, který s motocyklem připravovaným týmem PBS Motorsport bude bojovat o body v průběhu celého seriálu, ale také vám přinášet informace, výsledky a aktuality z tohoto nového, ale velmi ambiciózního šampionátu.

Časový harmonogram

Pokud tedy máte po dlouhé pauze adrenalinový absťák, vyrazte 12. a 13. června do Vysokého Mýta, kde se díky napínavým soubojům na trati a skvělé atmosféře v depu zaručeně všech abstinenčních příznaků zbavíte! Koronavirová opatření už umožňují akce do pěti set diváků, takže obavy o vpuštění do areálu (vstup je grátis - tedy bez vstupného) mít nemusíte, stejně jako o občerstvení, které bude zajištěno během obou dnů. V přiložených souborech najdete časový harmonogram celého víkendu.

harmonogram-rival-trophy-kvalifikace.pdf

harmonogram-rival-trophy-zavod.pdf

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist