Seriál Rival Trophy pokračoval na třineckém Steel Ringu

Za druhou zastávkou šampionátu Rival Trophy vyrazili jeho účastníci až na samotný severovýchodní výběžek naší republiky, protože o další body se mezi sebou utkali na motokárovém autodromu Steel Ring ve Třinci.
 

Kapitoly článku

Autodrom Steel Ring patří k nejlepším areálům u nás jak svým zázemím, tak i atraktivitou tratě, kde se závodníci setkávají jak s technickými zatáčkami „kolem nohy“, tak i rychlými pasážemi, vyžadující přesnou stopu a notnou dávku odvahy v rychlých zatáčkách. Počasí všem šestadevadesáti aktérům lehce zabrnkalo na nervy, když po pátečním prosluněném dnu během sobotního dopoledne lehce sprchlo, aby na oba odpolední závody trať opět oschla.

V reportáži z předcházejícího závodu jsem sice začínal juniorskou kategorií, ale dnes musím začít z opačného konce, tedy třídou Pitbike PRO. Jestliže se už v Mýtě všem přihlížejícím tajil dech při sledování toho, co předváděli nejrychlejší „profíci“, tak teď to platilo dvojnásob a platilo to zejména pro trojlístek ve složení Miroslav Popov, Jakub Horyna a Leonardo Barberis. V obou závodech právě tahle trojice obsadila všechny stupně na „bedně“ a i když si z Třince nejvíce bodů za vítězství v druhé místo odvezl Popov (po nejrychlejší kvalifikaci startující z pole position), tak tentokrát ho spolu s Horynou pořádně proháněl i Barberis, který po skvělé stíhací jízdě zvítězil ve druhé jízdě. Po nevydařeném úvodním závodě v Mýtě tak ukázal, že se s ním musí v souboji o titul i nadále počítat – vždyť jsou odjety teprve čtyři závodní jízdy a dalších šest jich zbývá. Za těmito největšími favority se v Třinci v obou jízdách i v kvalifikaci ustálila další výrazná trojice a to Janové Verner a Skoupý a také Slovák Bruno Kiss – pokud bude jejich progres během celé sezóny, je pravděpodobné, že se v jejím závěru zapojí i do bojů o příčky nejvyšší. V průběžném pořadí je po čtyřech jízdách na čele Popov, který třikrát zvítězil, druhém místě, díky skvělé vyrovnanosti, zůstává Horyna, ale Barberis se po Třinci dotáhnul už na třetí příčku.

Pibike FAST Under je co do rychlosti druhou nejrychlejší kategorií a její úroveň pozvedávají ponejvíce dva piloti a to vítěz obou vysokomýtských závodů Tomáš Polívka a také Zdeněk Stádník. Ten si z Třince odvezl plný počet bodů poté, co za sebou v první jízdě nechal Polívku o pouhopouhých 0,5 sekundy, a k trháku v průběžném pořadí nasadil poté, co Polívka na startu druhé jízdy chyboval a nedokázal bodovat. Velmi úspěšným byl ve Třinci i Ivo Mičánek, který získal druhé a třetí místo a na třetím místě je i v průběžném pořadí. Třídě Pitbike FAST Over vládne Aleš Novotný st., který si po dvou prvenstvích z úvodního klání nyní odvezl jedno vítězství a jedno třetí místo, čímž si bezpečně udržel pozici leadera tabulky. Nejvíce bodů si ze Steel Ringu však po zisku druhého a prvního odvezl Miloš Strouhal z Just Ride Racing Teamu, patřícímu mezi nejúspěšnější mančafty tohoto seriálu. Právě na tomhle týmu je skvěle vidět to, jak velký progres je možné během tří sezón díky nadšenému přístupu, odpovědnému tréninku i pečlivé přípravě svých strojů – vše se zde navíc skvěle kombinuje s uvolněnou atmosférou během celého víkendu.

Ve třídě Pitbike OPEN Under v Třince odjíždějí nejspokojenější Michal Svačina a Michal Douda, kteří shodně získali pětačtyřicet bodů za vítězství a druhé místo a v tomto pořadí jsou pak i na čele tabulky. V kategorii Pitbike OPEN Over si po nevydařeném úvodním závodě dvěma vítězstvími spravil chuť Drahomír Hodás a s padesátkou bodů se tak vyšvihnul na třetí příčku v tabulce za průběžně vedoucho Michala Pivce a druhého Marka Bartolšice.

Ve kategorii Pitbike Junior se tentokrát představilo jedenáct nadějí, z nichž se po zisku dvou vítězství nejvíce radoval Adam Havlín, který se po třineckém závodě vyhoupnul do čela juniorského pořadí. Ve dvou podkategoriích dívek (vyhlašovaných podle nejrychlejšího zajetého kola během závodních jízd) se nejvíce radovala Karolína Vágnerová ve třídě Pitbike LADIES a Justýna Císařová v Pitbike LADIES Junior.

Další závod tohoto seriálu se uskuteční na začátku července (1. - 2. 7. 2022) v chebské Kartaréně, ale už tento týden připravil Rival Trophy velmi atraktivní akci a to flattrackový závod na Flat Ringu. Stejně jako u „asfaltových“ klání, tak i závodu na nezpevněném povrchu se můžete zúčastnit i vy – více se dozvíte na webu Motor Village 69, kde najdete i průběžné výsledky. Záznamy všech závodů můžete shlédnout na Youtube kanálu Motor Village 69.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist