Rival Trophy vstupuje do své druhé poloviny

Pitbikový seriál Rival Trophy má za sebou dva závody a už tento víkend jeho účastníci vyrazí k bojům o další mistrovské body do chebské Kartarény. Už úvodní akce ve Vysokém Mýtě i Písku byly skvělé, ale pořadatel rozhodně nespí na vavřínech a připravuje novinky, které seriál posunou opět o kus výše. Na západ naší republiky tak dorazí početná italská výprava, která pořádně prožene všechny domácí piloty a o tom, jak se jim bude v souboji s tuzemskými matadory dařit, se budete moci přesvědčit i vy prostřednictvím přímého přenosu.

 

Kapitoly článku

Stejně jako tomu je letos pokaždé, tak i v Chebu se pitbikeři utkají ve třech kategoriích, přičemž ti největší střelci se představí ve třídě Pitbike PRO. V ní zatím kraluje Michal Prášek, který ze čtyř dosud odjetých jízd třikrát vyhrál a jednou dojel na druhém místě. O toto vítězství ho v Písku připravil mladý talent Jakub Horyna, který ve třinácti letech udivuje nejenom svojí rychlostí, ale i tím, že v bojích s mnohem zkušenějšími soupeři na trati vůbec nechybuje a v tabulce tak figuruje na druhé pozici. Na třetím místě je David Polák, který si sice ještě během úvodního závodu ve Vysokém Mýtě zvykal na nový motocykl, ale o měsíc později v Písku se už pohyboval bezpečně na pozicích zajišťující stupně vítězů. Průběžně čtvrtý Petr Tomiška do Chebu pojede pouze v roli diváka, protože si při tréninku zlomil kloub na ruce, minulý týden podstoupil operaci a na jeho pozici tak bude útočit Matěj Hakl, který v polovině sezóny uzavírá nejúspěšnější pětici. Chebský závod ale bude navíc okořeněn účastí italských závodníků, a protože na Apeninském poloostově mají pitbikové závody velkou tradici a silnou jezdeckou základnu, dá se očekávat, že někteří z těchto jezdců velmi nahlas promluví do soubojů o nejvyšší příčky i v kategorii profíků. Pitbiky bude vodit čtveřice ve složení Leonardo Barberis, Giulia Sala, Adriano Basso a Fabio Carrer, s motocykly kategorie Mini GP pak dorazí Daniele Rizzoli, Stefano Mancini a také Luca Vergnano.

Ve třídě Pitbike FAST je na čele průběžného pořadí Ondřej Pavlovič, který po třetím místě v Mýtě skončil druhý ve zmoklém Písku. Protože vítěz prvního klání František Loučka v tom druhém již nestartoval, má Pavlovič nyní čtrnáctibodový náskok na svého nejbližšího pronásledovatele, kterým je hořický Pavel Marek. Za třetím Loučkou je se ztrátou pouhých dvou bodů čtvrtý Václav Kahl, který je nejenom hodně rychlý, ale také pokaždé spolehlivě boduje. Právě tato prostřední třída se vyznačuje nejenom nejvyšším počtem startujících, ale i nejvyšší vyrovnaností a nejspíš právě v ní se můžeme dočkat největších překvapení, protože spousta velmi rychlých jezdců startovala buďto pouze v jednom závodním víkendu (třetí Loučka, pátý Josef Doležal či desátý Pavel Habrda), případně prozatím měli velkou smůlu v podobě pádů (Veronika Častulíková, Jan Bareš), jenže určitě mají nejenom ambice, ale i potřebnou rychlost na mnohem lepší výsledky. Chybět nebude ani redaktor tohoto webu Martin Hakl, který průběžně figuruje na sedmé příčce a už teď si brousí nejenom zuby na další body, ale i tužku na sepsání dalších reportáží.

Hodně vyrovnaná je situace na čele tabulky třídy Pitbike OPEN, kde prvních šest závodníků dělí pouze čtrnáct bodů a tak je jasné, že po následujícím víkendu bude pořadí určitě hodně promíchané. V pozici leadera do Chebu přijede Zdeněk Vokurka, který si většinu svých bodů zajistil ve zmoklém píseckém závodě, kde získal druhé a první místo. Tomáš Zvala ale na průběžné stříbrné příčce ztrácí pouze tři bodíky a dalších šest potom bronzový Marek Kadaník. Ten má na svém kontě rovnou padesátku bodů, protože dvakrát dokázal vyhrát, ale stejně tak dvakrát havarovat a nebodoval. Za čtvrtým Martinem Kuncmanem a pátým Václavem Špačkem je vítěz z Vysokého Mýta Martin Volejník, který však v Písku nejel a bodoval tak pouze v jednom víkendu.

Pro fanoušky, kteří nechtějí cestovat až k německým hranicím, bude z celého sobotního programu připraven přímý přenos, jenž je možné sledovat na internetové televizi TVCOM.cz, stejně jako prostřednictvím její aplikace na mobilních telefonech. Je ale jasné, že mnohem lepší je veškeré dění vidět na vlastní oči, nebo dokonce vyzkoušet na vlastní kůži! Ani to není vyloučené, na účasti ve volných pátečních trénincích, sobotním závodě či dokonce celém seriálu, stejně jako na pronájmu pitbiků se můžete dohodnout s týmem PBS Motorsport.

Časový harmonogram

páteční volné tréninky 14.8.

sobotní závod 15.8.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist