Rival Trophy: chebský závod zahájil druhou část sezóny

Pitbikový seriál Rival Trophy po dvou závodech odjetých ve Vysokém Mýtě a Třinci pokračoval v chebské Kartaréně. Spolu s tradičním shrnutím tohoto klání Vám dnes přinášíme i rozhovor s jedním z největších favoritů na letošní vítězství, nadějným Jakubem Horynou.
 

Kapitoly článku

Tak jak je tomu letos již tradicí, i v Chebu se závodilo v šesti kategoriích, přičemž největší pozornost samozřejmě přitahuje prestižní třída Pitbike PRO. V první jízdě profíků poprvé ve tříleté historii tohoto seriálu došlo k tomu, že na stupních vítězů stáli piloti tří rozdílných národností, když k vítěznému Italu Leonardu Barberisovi na druhý stupínek vystoupil náš Miroslav Popov a bednu pak dokompletoval Slovák Bruno Kiss. Velmi rychlé časy zajížděli i Janové Verner a Skoupý, stejně jako Jakub Horyna, který i přes lehký pád dojel na čtvrtém místě. Ke kolizím došlo i ve druhém závodě, který kvůli pádu nedokončil Leo Barberis a po kontaktu s ním havaroval i Kuba Horyna. Pro vítězství si tak v poklidu dojel Míra Popov, druhým místem si spravil chuť Jan Skoupý a stejně jako v závodě prvním, tak i ve druhé jízdě skončil bronzový Bruno Kiss. Popov má už po šesti odjetých jízdách na čele tabulky pětačtyřicetibodový náskok a poměrně suverénně míří k obhajobě loňského titulu.

Třída Pitbike FAST Under se dá směle označit za „malé profíky“ protože nejenom dramatičnost soubojů na špici, ale hlavně jejich rychlost je ohromující a hlavní dva protagonisté této třídy, kterými jsou Zdeněk Stádník a Tomáš Polívka, by se v prvním roce tohoto seriálu s časy pod 1:05 dostali na stupně vítězů té nejvyšší třídy! Vyrovnanost těchto dvou rivalů je opravdu nevídaná a i když si prozatím Polívka připsal větší počet vítězných jízd (včetně obou chebských), tak díky jeho pádu ve Třinci je v čele s desetibodovým náskokem právě Stádník. Ze dvou bronzových umístění se v Chebu radoval Viktor Dlouhý, v tabulce však na třetího Iva Mičánka ještě jeden bodík ztrácí. Časy „pod pět“ ale dovedou v Chebu zajet i střelci z kategorie Pitbike FAST Over a byli jimi Roman Šimčík a Aleš Novotný st., kteří zcela opanovali první jízdu. Na třetí příčku v ní vystoupil Tomáš Zvala – skvělý příklad toho, jak ohromě se dá během dvou sezón zrychlit díky svědomitému přístupu k závodění, odpovědné přípravě techniky a pilnému tréninku. Ve druhé jízdě se na stupně vítězů postavili vítězný Aleš Novotný st., Tomáš Pavelek a bronzový Honza Šlechta.
Ve třídě Pitbike OPEN Under byla zcela nejrychlejší Agáta Kohoutková, která však byla po vítězství v první jízdě diskvalifikovaná pro překročení nejvyššího výkonu motoru, ale nezahořkla a chuť si skvěle spravila v jízdě druhé, kterou zcela suverénně opanovala. Ve třídě Pitbike OPEN Over neustále zrychluje v Česku žijící Rus Mikhail Konov, který (podobně jako již zmíněný Zvala) ukazuje, kam vede cílený a poctivý trénink – v Chebu zvítězil v obou závodních jízdách.

X

Slabší účast byla protentokrát ve třídě Pitbike JUNIOR, kde dvakrát zvítězil Adam Havlín, jenž suverénně figuruje i průběžnému pořadí. V podkategoriích žen, vyhlašovaných podle nejrychlejšího zajetého kola v závodních jízdách se nejvíce radovala Jaroslava Kubištová v Pitbike LADIES a Justýna Císařová v Pitbike LADIES Junior.

Nejbližší závod seriálu Rival Trophy se sice až 19. – 20. srpna v Písku, ale spolek Rival Trophy rozhodně ani po prázdninách nebere dovolenou a nezahálí! V termínu 22. – 24. července se jede na SK Ringu vytrvalostní závod družstev Endurance a krátce poté (4. – 6. srpna) se můžete těšit na vrchol letošní sezóny, kterým bude European Rival Trophy s účastí předních evropských pitbikerů. Neváhejte a dorazte do Vysokého Mýta také – budou se tam totiž dít velké věci!

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist