Test & Tune 2010

Jedinečná akce plná adrenalinu, rychlých strojů, spálených gum a vůně benzinu. Prostě sportovní podnik, na kterém nemůže chybět žádný fanda motorismu a extrémních sportů.

Bechyně se 7. - 9. května v roce 2010 opět stane dragsterovou mekkou v České republice. Zástupci německé dragsterové organizace MSTO se rozhodli po dlouhých jednáních s českými pořadateli (motoklub Predators Budweis) přesunout termín a místo prvních testovacích jízd v roce 2010 do České Republiky - na letiště Bechyně. Tímto umožníme všem příznivcům těchto silných strojů je vidět na vlastní oči v akci. Je to poprvé, co se akce tohoto rozměru bude pořádat ve východní Evropě.
Podnik navazuje na akci Motomejdan 2009, na které měli diváci možnost vidět první ukázky těchto strojů, a při které proběhl test vhodnosti dráhy proudovým dragsterem Gerda Habbermanna, který při zkušební jízdě dosáhl na dráze rychlost 360km/h.
Test & Tune slouží k otestování dragsterových automobilů a motorek, které jezdci přes zimní období připravovali na další sezonu. To znamená tři dny jízd, nastavování podvozků, motorů a elektroniky, samozřejmě za velkého diváckého zájmu. Pro návštěvníky bude otevřeno depo, kde uvidí práci mechaniků, rozebrané motory aut a motocyklů. Uvidí ohřev pneumatik před startem, start a vlastní jízdu na čas. Samozřejmě za dodržení všech bezpečnostních předpisů. Poprvé se v Čechách pojede na penetrované (polepené) trati. Tato penetrace slouží k většímu záběru pneumatik na trati a tím i dosažení lepšího času a vyšších rychlostí.

K vidění zde budou tyto třídy

Automobily
Public Race
PRO-ET / SuperPro ET / SE
Super Gas
Super Comp
Competition Eliminátor
SE Street Eliminátor
Pro Mod

Motocyklové třídy
Public Race
Modified Street Twin
Super Street Bike
Top Gas
Funny Bike


Pár slov redaktora

Akce těchto rozměrů je poprvé v ČR a odehrávala se na jaře v německém Luckau blízko Berlína. Byla to první trať, kde jsem vyzkoušel kvalitu penetrace, která mě při ranní prohlídce zula boty. Vždy se tu sešlo spoustu závodníků na jejichž strojích byla vidět zimní práce a na jejichž tvářích půlroční absťák a zvědavost z naladění. V ČR sice již byly občas exhibičně vidět některá auta, ale tady bude velká koncentrace opravdu nabušených aut. Samozřejmě tu bude velká obsazenost i v jednostopém provedení a to patrně až k nejvyšší třídě TopFuel Bike.
Předchozí ročníky z Luckau můžete shlédnout na oficiálních stránkách MSTO 


Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist