Pozvánka na první výstavu dragsterů v ČR

Ďábelsky rychlé stroje, šlehající plameny a podivuhodný, tuningový vzhled. Přesně tuto kombinaci nabízejí speciálně upravená auta a motorky - dragstery. Vůbec první výstava těchto strojů v České republice bude slavnostně zahájena v sobotu 23. 10. v obchodním centru Šestka na Praze 6.

Dragstery, neboli speciálně upravené stroje (auta a motorky) jsou uzpůsobeny tomu, aby dosahovaly co největšího zrychlení v co nejmenším čase. Závody se pořádají pouze na čtvrt míle (402 m) a na konci této trasy bývá rychlost kolem 300 km/hod (ale existují i modely, které dosáhnou mnohem vyšší rychlosti). Všechny stroje jsou sestavovány na míru, individuálně podle přání majitele, každý kus je tedy naprostý originál. Tento adrenalinový sport pochází původem z Ameriky.
Dvoutýdenní výstava, kterou zahájí moderátor a milovník motorek Dalibor Gondík, zmapuje vývoj těchto speciálně upravených strojů, které byly uzpůsobeny tomu, aby na krátkou vzdálenost čtvrt míle (402 m) uměly dosahovat co největšího zrychlení. K vidění budou závodní vozidla i motorky ze soukromých sbírek, milovníci tohoto extrémního sportu se mohou těšit například na speciálně upravené, 10 metrů dlouhé auto z královské třídy Top Fuel, které umí zrychlit z 0 na 100 km/h za necelou vteřinu. Auta, motorky i fotografie strojů v akci budou k vidění od soboty 23. října do neděle 7. listopadu v pražském obchodním centru Šestka.

Slavnostní zahájení s ukázkou nastartovaného auta i motorky s motorem z helikoptéry včetně krátké projížďky nového českého rekordmana proběhne na střeše obchodního centra v sobotu 23.10.2010 od 15 hodin.
Motorka Jet Bike s příznačným názvem Hellfire má turbínový motor z vrtulníku, který po nastartování šlehá plameny a dým - diváci se tak budou moci na živo přesvědčit o síle těchto ďábelských strojů. Druhou motorkou bude Suzuki Hayabuso Turbo SSB se svým majitelem, Ondřejem Klymčiwem, novým českým rekordmanem, který ¼ mílovou trať zvládl v čase 7,73 sekund.
Za auta bude připraven speciálně upravený „brouk“ Volkswagen Super Gas, nejrychlejší VW v Evropě. Trasu ¼ míle zvládne za 8,5 sekundy a v cílové pásce dosahuje rychlosti 265 km/hod. Tomuto výkonu také odpovídá spotřeba, která se pohybuje kolem 10 litrů za ¼ míle.

Kromě ukázky dragsterů se milovníci rychlých strojů mohou v sobotu odpoledne těšit na efektní akrobatickou motorshow přímo na střeše centra ve složení motorka, čtyřkolka, kolo a brusle. Půlhodinová show profesionálních kaskadérů předvede řadu triků, při kterých se až tají dech, dokonalé propojení všech čtyř jezdců. Připraveny jsou nejrůznější smyky, drifty, jízda motorky jen na předním či zadním kole, piruety, skoky a mnoho dalšího!

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist