Tomac byl přemotivovaný, vyhrál Webb a titul má na dosah

Předposlední dějství superkrosového šampionátu se odehrálo v New Jersey, přesněji v East Rutherfordu. Eli Tomac se snažil dále snížit bodový náskok Coopera Webba, ale padal, a tak naopak Webb vítězstvím zvýšil svou šanci na titul. Ze hry už je Francouz Musquin.

Eli Tomac (Kawasaki) vyhrál poslední dva závody a chtěl přidat třetí, který by byl jeho letošním šestým vítězným, jenže ve finálové jízdě v East Rutherfordu nedaleko New Yorku dvakrát spadl, a tak naopak své sedmé vítězství přidal Cooper Webb (KTM) a vzal si zpět kus ztraceného bodového náskoku. Má nyní na Tomaca 23 body a ve hře je ještě 26, stačí mu tedy dojet v Las Vegas 20. a letošní titul je jeho. Tomac by musel vyhrát a doufat v nějaký malér svého soupeře. Ale Tomac může přijít i o druhé místo v mistrovství, protože Francouz Marvin Musquin (KTM) má na něho ztrátu jen osm bodů.

Tomac v závodě dvakrát vedl, ale skončil až třetí, když ho překonal i Zach Osborne (Husqvarna), pro něhož to bylo první umístění na bedně. Skoro polovinu sezony na startu chyběl a je celkově až patnáctý. Pod podiem skončili další dva jezdci KTM Blake Baggett a Musquin, šestý dojel jediný Němec v Americe Ken Roczen (Honda), který prý stále ještě není zdravotně zcela fit. Zdůrazňují to německá média, která jsou přesvědčena, že by zdravý Roczen měl nárok na světový titul.

Zvrat ve třídě 250 Východ

Suverénem třídy byl dlouho Austin Forkner (Kawasaki), který vyhrál prvních pět závodů, minule si ovšem zranil koleno a tentokrát ho stejné koleno zradilo opět – po tvrdém doskoku to odnesl meniskus a křížové vazy. Rázem je na čele tabulky Chase Sexton (Honda), který získal v East Rutherfordu první vítězství. Za ním dojeli s odstupem dva jezdci Yamahy Mitchell Oldenburg a Justin Cooper, v tabulce vede Sexton o devět bodů před Cooperem a o 22 před Forknerem, který ale ve Vegas startovat nebude. Tam se rozhodne o obou titulech třídy 250, jezdci Východu a Západu pojedou v sobotu 4. května společně.

Výsledky East Rutherford:

SX 450
1. Cooper Webb (USA), KTM
2. Zach Osborne (USA), Husqvarna
3. Eli Tomac (USA), Kawasaki
4. Blake Baggett (USA), KTM
5. Marvin Musquin (F), KTM
6. Ken Roczen (D), Honda
7. Joey Savatgy (USA), Kawasaki
8. Joshua Grant (USA), Yamaha
9. Cole Seely (USA), Honda
10. Justin Hill (USA), Suzuki

Celkově před posledním závodem:
1. Cooper Webb, 358
2. Eli Tomac, 335, (-23)
3. Marvin Musquin, 327, (-31)
4. Ken Roczen, 300 (-58)
5. Blake Baggett, 274, (-84)
6. Dean Wilson (GB, Husqvarna), 223, (-135)
7. Joey Savatgy, 208, (-150)
8. Cole Seely, 194 (-164)
9. Justin Bogle (USA, KTM), 158 (-200)
10. Justin Barcia (USA, Yamaha), 154 (-204)

250 Východ
1. Chase Sexton, Honda
2. Mitchell Oldenburg, Yamaha
3. Justin Cooper, Yamaha

Celkově před posledním závodem:
1. Chase Sexton - 174
2. Justin Cooper - 165
3. Austin Forkner - 152

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist