Supercross v Košicích je také s českou účastí

Právě před rokem uspořádali na Slovensku premiéru supercrossového klání, jenž zaznamenalo velký úspěch nejen u diváků, ale také u soutěžících. V Košicích chtějí v této tradici pokračovat a na tento víkend připravili ve Steel Areně elitní Europe Stars Supercross Tournament 2016. O vítězství bude na východě Slovenska usilovat osmnáct jezdců a z toho čtyři z České republiky.

Do soutěže nastupuje celkem osmnáct špičkových jezdců, kteří budou bojovat o výhru v podobě 7000 euro. Závodí se stylem 3HEADS, to znamená, že tři jezdci na rampě bojují proti sobě a postupně vypadávají až zůstanou jediní tři. Nejlepší trojice si ve vyřazovacích soubojích rozdělí pozice na stupních vítězů.

Do Košic měl přijet vítěz loňského ročníku Francouz Charles Lefrancois, ale ten kvůli zranění nakonec odstoupil. To je velká výzva pro ostatní jezdce jako je Kade Walker (CAN), Gert Krestinov (EST), Mike Valade (FRA) nebo Matteo Bonin (ITA). Z českých závodníků míří na východ Slovenska Honza Brabec, Filip Neugebauer, Martin Michek a Petr Bartoš. Slovensko má své želízko v ohni v osobě Juraja Popovicza.

Závod Europe Stars Supercross Tournament 2016 je na programu v sobotu 13.února od 18 hodin. Časový harmonogram - ZDE

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist