Marvin Musquin si přetrhl kolenní vazy

To je tedy pořádný pech! Tři týdny před zahájením společného amerického a světového superkrosového šampionátu se nepříjemně zranil jeden z favoritů dvěstěpadesátek. Francouz Marvin Musquin (Red Bull KTM Factory Team) si během přípravy přetrhnul kolenní vazy.

Letošní americký vicemistr východního pobřeží Marvin Musquin si zranění způsobil na testovací dráze KTM už minulý týden, vedení rakouské fabriky ale s oficiálním oznámením čekalo, až bude mít k dispozici kompletní zdravotní dokumentaci. Klasicky položil pod sebe nohu v zatáčce a ta mu uvízla v díře. Nejprve to vypadalo na lehčí zranění, až později přišly velké bolesti, otok a odvoz do nemocnice. Rentgen ukázal přetržené vazy, jezdec se bude muset ve Francii podrobit operaci. Udělají mu kompletní plastiku křížového vazu. Stanovit dobu léčení je podle lékařů ošidné, ale je jasné, že Musquin nemůže sthnout lednový začátek šampionátu East Coast Supercross 250SX. „Je to velice nešťastná událost, ale my víme, že Marvin udělá všechny kroky nezbytné pro to, aby se vyléčil, jak nejrychleji to půjde. Potřebujeme, aby se vrátil stoprocentně fit,“ uvedl týmový manažer a kdysi slavný jezdec Red Bull KTM Factory Roger DeCoster
Musquin letos vyhrál v této sérii čtyři závody a celkově skončil druhý. Pro rok 2014 měl tedy rychlý Francouz jediný cíl: šampionát East Coast Supercross 250SX vyhrát. "Stoprocentně. Mám už dost zkušeností, rozhodnosti, znám všechny tratě. V roce 2012 jsem jezdil na západním pobřeží a skončil tam třetí celkově, letos mi titul těsně, až v posledním závodě, unikl na východě. Nemám jinou možnost, než příští rok konečně vyhrát,“ uvedl nedávno Musquin. Nyní bude muset tato svá slova přehodnit, v závislosti na tom, kolik závodů ze začátku sezony bude muset vynechat. Kromě něj bude tým Red Bull KTM Factory v zámoří tvořit Američan Ryan Dungey a Němec Ken Roczen (450 ccm) a australský nováček Dean Ferris (250 ccm).

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist