Černobílá sobota Eliho Tomaca v Nashvillu

V Nashvillu, kde se jel superkrosový mistrák poprvé, vedl v rozjížďce, ale pro poruchu své Kawy nedojel, musel do opravy, tu vyhrál a vyhrál pak i finále. Po pěti letech je Tomac prvním jezdcem, který vyhrál opravnou jízdu a následně finále. V tabulce poskočil na druhé místo, Cooper Webb ale na čele zvýšil náskok.

Cooper Webb nevyhrál, přesto zvýšil náskok

Webbovi (KTM) se zpočátku moc nedařilo, v kvalifikaci nezářil, v rozjížďce nezaviněně spadl, ale po jiném pádu přišla červená vlajka, jízda se opakovala a Webb dojel druhý. Finále ovšem odstartoval perfektně, povedl se mu holeshot a osm kol vedl. Když ho ale pak předjel Tomac, Webb se moc nebránil a nechal soupeře odjet. Tři kola před cílem před sebe dokonce pustil Baggetta (KTM). Zdálo se, jako by se spokojil se třetím místem.

Eli Tomac má stále šanci na letošní titul

V úvodu hlavního závodu Webba stíhal jeho týmový kolega a největší konkurent v boji o titul Marvin Musquin, ale už ve druhém kole Francouz na roletě spadl, propadl se celým polem a do cíle dojel šestý. Potom Webba honili Joey Savatgy (Kawasaki) a Ken Roczen (Honda), ale Savatgymu v jedné zatáče podjelo přední kolo, spadl a vzal s sebou i Němce. Savatgy nepokračoval, Roczen dojel nakonec osmý.

Cooper Webb ještě vyhráno nemá

Eli Tomac tedy vyhrál letos počtvrté a protože měl Musquin problém, dotáhl se na něj Tomac bodově na druhé místo. Cooper Webb má na čele šampionátu nyní náskok 21 bodů a do konce sezony zbývají už jen tři závody. Webbovi tak teoreticky stačí dojel jednou třetí a dvakrát čtvrtý a titul je jeho. Nejspíš tedy i další závody pojede raději na jisté body než na vítězství za každou cenu.

Trať v Nashvillu

Za nejlepší trojicí dojeli v Nashvillu oba tovární jezdci Husqvarny Dean Wilson ze Skotska a Zach Osborne. Nejlepší na Suzuki byl Kyle Chisholm na 13. místě, ze dvou továrních Yamah (Barcia a Grant) nedojela do cíle ani jedna…

Příští sobotu se závodí v Denveru ve státě Colorado.

Ekvádorec Martin Davalos poprvé vyhrál

Forknera zastoupil týmový kolega

V Nashvillu jela třída 250 Východ, ale na startu chyběl její suverén Austin Forkner (Kawasaki), který se zranil v tréninku. Jeho dva největší soupeři v boji o titul Chase Sexton (Honda) a Justin Cooper (Yamaha) však spolu ve finále havarovali, a tak zvítězil veterán této třídy Martin Davalos (32 let) z Ekvádoru (Kawasaki) a zachránil tak svému absentujícímu kolegovi vedení v tabulce, byť jen tříbodové. Sexton i Cooper jsou tedy v závěsu a ve střehu, kdyby snad nebyl příště Forkner storpcentně v pořádku.

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist