Bercy slibuje současné hvězdy i legendy

Nejprestižnější supercrossový podnik v Evropě se nezadržitelně blíží. Už za pár dní se v pařížské hale Bercy sejde supercrossová smetánka z celého světa. Pořadatelé slibují úřadující motokrosové mistry světa Tony Cairoliho a Marvina Musquina, diváci se těší zejména na francouzské legendy.

Letos se slavný supercross v pařížské čtvrti Bercy jede v termínu od 19. do 21. listopadu a pořadatelé se zaměřili hlavně na to, aby dostali na dráhu co nejvíce legend francouzského motokrosu. A podařilo se jim to! Posuďte sami: Legendy povede do bojů s číslem jedna na tabulce Jean Michel Bayle, dvojnásobný mistr světa, americký supercrossový šampion a také dvojnásobný vítěz Bercy. „JMB“ proslul i tím, že před mnoha lety přestoupil z krosu na silnici a vedl si tam skvěle v sedle tehdy ještě dvoudobých yamah.
Další hvězdou mezi legendami bude Mickael Pichon: bývalý dvojnásobný americký mistr a dvojnásobný mistr světa. Tento jezdec ještě stále aktivně závodí. Střídá motokros, závody na pláži a supermoto. Bercy bude ale jeho první supercross po velké přestávce. A co David Vuillemin, šestinásobný vítěz z Bercy, který profesionální kariéru ukončil teprve vloni... A koho dalšího budou šílící davy v Bercy oslavovat? Představí se trojnásobný mistr světa Yves Demaria, dvojnásoný mistr světa Sébastien Tortelli, Frederic Bolley, Jacky Vimond, Mickael Maschio, Stephane Roncada , Thierry Bethys, Frédéric Vialle, Yann Guedard a Daniel Obelisco. Vzhledem k pokročilému věku tyto ikony pojedou vždy jednu jízdu za noc na šest kol.
Z evropských jezdců mají výhradní přednost mistři světa MX1 a MX2. Svoji účast už potvrdili Tony Cairoli i Marvin Musquin, který by měl mít k dipozici tovární SX speciál KTM. Ital Tony Cairoli zase věří, že mu případný skvělý výsledek v Bercy otevře cestu do Ameriky. Mezi favority se dají kromě vždy silných Američanů počítat i Arnaud Tonus, Tommy Searle a aktuálně první muž klasifikace mistrovství Evropy Francouz Greg Aranda. A koho ze současných hvězd naopak diváci neuvidí? Po předchozích účastích se tentokrát nepřihlásil Bubba Stewart. Nesmírně talentovaný německý mladíček Ken Roczen musí podle smlouvy se Suzuki strávit konec roku v Americe, kde se připravuje na nadcházející supercrossové série. 
Na poslední chvíli se omluvil také tovární jezdec Hondy Američan Trey Canard. Cítí se být totiž po náročné sezoně unaven a raději se začne v klidu připravovat na příští rok. „Letos mám odjetých zatím nejvíc závodů ve své kariéře, a tak teď potřebuju trochu odpočinku. Proto jsem se omluvil skvělým pořadatelům nejen v Bercy, ale i v Janově. Měli pro mě pochopení. Poprvé se fanouškům představím až 8. ledna 2011 v Angel Stadium v kalifornském Anaheimu,“ vzkázal fanouškům Canard. Supercross v Janově se uskuteční už 13. listopadu. 

Program v Bercy začíná už v pátek 19. listopadu od 20.00 hod a vyvrcholí v neděli od 15.00 hod. Nejlevnější vstupenky stojí 64 eur, nejdražší přes 80 eur. Pořadatelé prozradili, že by chtěli stejně jako v uplynulých ročnících připravit vzrušující supercrossovou podívanou a bohatou doprovodnou show. Trať uvnitř haly je vyšperkovaná celou řadu zajímavých pasáží. Na jezdce čekají zatáčky, rychlé sekce a průjezdy tunely.

Předběžná startovní listina Bercy

SX Open
1 Marvin Musquin (F - KTM Red Bull)
10 Justin Brayton (USA – Yamaha JGR) nebo 9 Ivan Tedesco (H&H Kawasaki Dodge)
17 Justin Barcia (USA – Honda Geico)
20 Greg Aranda (F - Kawasaki Bud Racing)
21 Gautier Paulin (F – Yamaha Rinaldi Monster)
23 Arnaud Tonus (CG – Suzuki Teka)
30 Kyle Regal (USA – Yamaha L&M/JSE) nebo 11 Kyle Chisholm (USA – Yamaha Moto Concepts)
52 Max Anstie (GB – Kawasaki CLS Monster)
121 Blake Wharton (USA – Honda Geico)
222 Antonio Cairoli (I – KTM De Carli Red Bull)
871 Fabien Izoird (F- Suzuki) 

SX Tour
871 Fabien Izoird (F- Suzuki)
111 Davide Degli Esposti (I- Suzuki)
225 Charles Lefrancois (F- Honda NGS)
5 Cyrille Coulon (F- Suzuki)
112 Maxime Lesage (F- Kawasaki)
620 Thomas Ramette (F- Suzuki)
85 Mickael Musquin (F- KTM)
18 Thomas Allier (F- Yamaha)
124 Alexandre Lefrancois (F- Honda NGS)
33 Adrien Lopes (F- Honda)
62 Josse Sallefranque (F- Honda)
727 Boris Maillard (F- Kawasaki)
29 Alexandre Rouis (F- Honda)
64 Khounsith Vongsana (F- KTM)
48 Christophe Martin (F- Honda)
216 David Adam (F - KTM)
811 - Hugo Dagod (F - KTM) 

Divoké karty SX Tour
32 Milko Potisek
12 Cedric Soubeyras (F- KTM Sarholtz)
685 Steven Lenoir (F- Suzuki)
911 Jordi Tixier (F-KTM Martens)
519 Loïc Rombault

Exhibice FMX
André Villa (Norsko)
Dany Torres (Španělsko)
Taka Higashino (Japonsko)
Charles Pagès (Francie)
Jeremy Rouanet (Francie)



Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist