Na superkrosu v Litovli vybojoval Bartoš bronzovou medaili

Po třech letech znovu oživený mezinárodní superkros přilákal do Litovle u Olomouce na tři tisíce nadšených diváku, kteří viděli skvělou show v podání domácí špičky a zahraniční konkurence. Zdejší areál má vynikající parametry a divák má celé dění takřka před sebou.

. Trať plná dvojskoků, trojskoků, lavic, jezdec je stále v luftu, předjíždějící manévry, krátké rundy, to je prostě sport zvaný superkros. Náš tým Orion Litomyšl- RS Petrol zde zastupoval zkušený borec Petr Bartoš, který má se superkrosem velké zkušenosti a vybojoval v něm již hodně titulů. Martin Michek se toho to klání nezúčastnil, dal přednost tréninku na blížící se finále mistrovství jednotlivců v Přerově. Jinak v Litovli byli snad všichni naši přední závodníci a ještě zástupci ze Slovenska a Francie, celkem 23. Borců. Už ve vyřazovacích jízdách, které se jely na čtyři kola, poslední dva museli vždy odstoupit, viděli diváci skvělý superkros a když k tomu jezdci v cíli na skoku dali ještě nějakou tu parádičku se svým motocyklem, tak byli v transu.
Do finálové rundy nakonec postoupilo deset nejlepších závodníků a čekalo na ně deset kol. Startovací manévr se povedl nejlépe Bartošovi a jeho žlutomodrý dres jezdil na čele dlouhé tři kola. Potom šel přes Petra jako raketa na jednom místním trojskoku dobře jedoucí Filip Neugebauer a bylo o vítězi rozhodnuto, protože Filip zde chtěl vyhrát, byl moc rychlý. Druhý nakonec cílem prolétl výborně jedoucí Francouz Florant Richier a bronz bral na své KTM-ce Bartoš, který byl se svou pozicí spokojen a před Přerovem také nechtěl moc riskovat. Vložený závod obstaral český motokrosový potěr, kde závodili prckové od šesti let na padesátkách a byly to také pěkné souboje, které se líbily i divákům, prostě krásné adrenalinové odpoledne v Litovli. Na závěr velké poděkování pořadatelům, týmu LR Cosmetic- Ados, že do toho opět po třech letech znovu šli, odměnou jim bylo krásné počasí a mraky spokojených diváků. Co bude dál s touto disciplínou se uvidí, ale ukázalo se, že superkros stále táhne, když se k tomu přidá dobrý pořadatel se vším všudy, tak o zábavu je postaráno a o to přece jde.
Jinak naši jezdci Michek, Bartoš mají před sebou teď evropské závody družstev v Bulharsku, potom následuje Přerov a české družstva v Kaplici.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist