Motocross v Aréně

Minulý víkend se v pražské Sazka Aréně uskutečnil podnik s názvem Euronics Arenacross, kde se představila bezmála stovka špičkových jezdců nejen z české republiky, ale také ze zahraničí. Krátkou reportáž naleznete uvnitř článku.


Byla to první větší motocross akce v Praze, kterou pořádala agentura Forsage. Ta předtím většinou volila halu Rondo v Brně. Nyní ji ale vystřídala obří Sazka Arena a nabídla velmi důstojné prostředí pro tyto závody. Již od 1.listopadu nákladní auta vozily tuny hlíny, aby v pátek mohly začít první tréninky. Hned v sobotu od 17. hodin se dveře otevřely také pro veřejnost. Celý víkend moderovala dvojice Patrik Hezucký a Jiří Hölzel.





Vstupné (450 Kč) společně s parkovným (150 Kč) nebylo nejlevnější a možná i proto nebyla hala zcela zaplněná. Každopádně se bylo na co dívat.
Slavnostní zahájení proběhlo v sobotu v 19 hodin a následně byly odstartovány rozjížďky INTERCROSS, vždy po 10ti jezdcích. V průběhu celého víkendu na trati zajímavě zpestřovaly program také Pitbiky.




Závody dále pokračovaly až do neděle večer, kdy proběhly finálová kola INTERCROSSu a byl vyhlášen "král" a "princ" celého víkendu.














Celkovým vítězem Intercrossu se stal Francouz Julien Vanni na KTM, který v prvním závodě obsadil druhé místo, ale následně v neděli s přehledem vyhrál a tak v konečném součtu bodů z obou závodů zvítězil. Následoval ho Američan Jason Thomas na Hondě a Francouz Florent Richier na Kawasaki.
Z našich dojel nejlépe na 12. místě Petr Bartoš na Suzuki, respektive na 14.místě Jan Brabec na Yamaze. Závod Pitbiků vyhrál celkově František Smola.




Závěr nedělního večera patřil "JUMP NIGHT SHOW".


Kompletní výsledky Intercrossu si můžete stáhnout zde (PDF formát) a výsledky Pitbiků zde (PDF formát).
Více informací také na webu www.arena-cross.cz Fotografie od kolegy Petra Štoly naleznete v tomto článku na serveru racing.motorkari.cz.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist