Tým Chada Reeda je minulostí

Velký projekt bývalého mistra světa Chada Reeda po pěti letech končí. Třiatřicetiletý australský motokrosař potvrdil, že jeho vlastníma rukama vybudovaná stáj TwoTwo Motorsports oficiálně ukončila činnost.

Několikanásobný australský a americký mistr v motokrosou a superkrosu oznámil ukončení činnosti svého týmu na sociálních sítích. „Dnes se s vámi musíme podělit o nešťastnou zprávu. Naše cesta s TwoTwo Motorsports skončila. Před pěti lety jsme na zelené louce vybudovali závodní tým. Sehnali jsme nejkvalitnější dostupné lidí v byznysu a vytvořili úspěšný a vítězný tým. Vždy říkám, že když chcete něco dělat, dělejte to pořádně. Makali jsme tvrdě, abychom se vyrovnali továrním týmům a naplnili jsme naše cíle stát se kandidáty na titul. Navenek jsme byli v pohodě, ale uvnitř už nás dlouho sužoval stres. Věděli jsme totiž, že s finančními prostředky, které máme k dispozici, se to dál dělat nedá. Nejsem někdo, kdo se jen tak lehce vzdává, a když na nás přišly horší časy, makal jsem ještě více, abych tím obtížným obdobím tým provedl. Ale rok 2014 byl pro tým zdrcující, finančně i mentálně. Podepsalo se na tom také moje zranění," uvedl Chad Reed.

"No a rok 2015, ten byl bláznivý už od začátku.... Měli jsme geniální záblesky, ale titul nevyhrajete záblesky. Kdysi mi říkali mi Pan Vyrovnaný, ale to už dnes také neplatí. Je mi jasné, že mohu být buď manažer, nebo jezdec. Nelze dělat obojí najednou, teď dostává přednost moje rodina,“ vysvětlil Reed, kdysi nominovaný na Cenu ESPY pro nejlepšího sportovce v akčních sportech. Australan vloni angažoval do týmu jezdce Joshe Granta, kterého údajně chce do konce této sezony ještě platit. Sám ještě v roce 2015 dokázal vyhrál závod mistrovství AMA/FIM ve třídě do 450 ccm na stadionu Georgia Dome a vychutnal si potlesk ve stoje 51 023 platících fanoušků. To už ale byla ale labutí píseň jeho týmu....i když asi ne konec Chada Reeda, který naznačil, že pokud přijde dobrá nabídka, rád se jako jezdec do kolotoče závodů vrátí.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist