Roczen kvůli zranění kotníku asi přijde o superkrosový titul

Nejlepší německý motokrosař Ken Roczen si obnovil zranění levého kotníku a bude muset vynechat následující tři závody seriálu AMA Supercross, který v zámoří jezdí. Jeho šance na zisk dalšího amerického titulu tak klesly na minimum.

Dvacetiletý Roczen, všeobecně považovaný za největší evropský motokrosový talent posledních let, je loňským mistrem USA klasického, jak v Americe říkají outdoorového šampionátu. Levý kotník si zranil po pádu na superkrosu v Atlantě, kdy nezvládl jeden ze skoků. Tři další závody pak v bolestech odjel, ale jeho noha několikrát nešťastně kolidovala se zemí a vůbec se nezlepšovala. V Daytoně minulý víkend se Ken ve volném tréninku opět silně uhodil do boty a do hlavního programu tak raději už nenastoupil. Stalo se tak po dramatické debatě v jeho týmu RCH/Soring Eagle/Suzuki a majiteli Carey Hartem a Rickym Carmichaelem. Ti spolu s lékaři na Němce tlačili, aby se zdravotních důvodů pár dalších závodů raději vzdal a intenzívně se léčil, Roczen ale jejich doporučení dlouho nechtěl poslechnout
Mladík ale nakonec vyslyšel všechna doporučení a půjde na rekonvalescenci, aby se zraněný kotník vyléčil úplně. Podle specialistů jde o částečné natržení kotníkových vazů spojené s výronem a ošklivě naraženou kostí. „Bylo to opravdu moc těžké rozhodování, ale nemůžeme si dovolit nebrat to zranění vážně. Byl jsem s tím kotníkem tento týden zase u odborníků a ti mi řekl, že se kompletně zahojí jen tehdy, když si vezmu pár týdnů volno od ježdění a budu se léčit. Mezi St. Louis a Houstonem je jeden volný víkend, takže mám prakticky měsíc na to, aby se to dalo do pořádku. Bylo mi to hrozně líto, protože Daytona byla po hodně dlouhé době mým prvním vynechaným závodem. Bude to pro mne těžké být mimo, ale pokud bych závodil dál, kotník by neměl možnost se zahojit. Je to smůla, ale už s tím nic nenadělám. Další tři závody nepojedu a budu fandit mému týmovému kolegovi Brocovi Tickleovi," uvedl Roczen. Německý jezdec začal superkrosovou sezonu náramně. Vyhrál dva z prvních třech závodů prestižní třídy do 450 ccm a stal se velkým favoritem na zisk titulu, který uznává i FIM jako světový. Před Daytonou byl celkově třetí, ale kvůli tomu, že nestartoval, propadl se na pozici čtvrtou.
  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist