Závody JKP v Pacově zkomplikoval déšť

Třetím podnikem se o víkendu v Pacově do své druhé poloviny přehoupl seriál jihočeského KP v motokrosu. Za účasti 214 jezdců se bojovalo o body do seriálu a opět nechyběla bohatá mezinárodní účast. Ideální motokrosové podmínky, které vládly na vzorně připravené trati pořadatelem AMK Pacov v AČR během celého dopoledního tréninkového programu, trochu zhatil přívalový déšť, který přišel hned po obědě a z tratě udělal slušné bahenní lázně. I když závod bohužel někteří jezdci vzdali a do odpoledních jízd nenastoupili, vysvitlo ještě během prvních jízd slunce a nebyl důvod nic rušit. Příkladným způsobem se k závodu postavil i jeho nejstarší účastník, třiasedmdesátiletý českobudějovický matador Jan Procházka, který odjel ve třídě Veterán obě jízdy a ani chvíli neuvažoval o tom, že by neměl nastoupit.

Ve třídě nejmladších závodníků, tedy ve třídě 85ccm, jasně zvítězil mladý rakouský talent Max Ernecker z Motosportu Chýnov před Davidem Pučálkou z týmu KRTZ Motorsport. Mezi nejmladšími a zvlášť hodnocenými jezdci ve třídě 65ccm byl nejrychlejší Filip Křivan z AMK v AČR Kaplice.
Nejvíce deště při jízdě si „užili“ jezdi tříd Hobby. Kategorii Hobby MX2 bodově ovládl a tudíž i celkově zvítězil Lukáš Matějík z Podlesí u Příbrami a to i navzdory tomu, že dojel dvakrát třetí. I to se ale může při extrémnějších podmínkách stát. Druhý byl podobným způsobem David Mužík, který sice první jízdu vyhrál, ale ve druhé skončil až desátý. Ve třídě Hobby MX1 dominoval Jan Majer ze Světlé nad Sázavou před Stanislavem Boukalem z Podlesí u Příbrami, když každý z nich vyhrál jednu jízdu.

Veteránům v Pacově vládl zkušený Roman Skalka z SMS Střední Čechy. Jako bývalý jezdec endura a motoskijöringu si nejlépe si poradil s blátem a kluzkým terénem a zvítězil v obou jízdách před Markem Krausem z Motosportu Chýnov. Romana Skalka byl pak logicky nejlepším i mezi zvlášť hodnocenými veterána na 50 let, těm úplně nejstarším nad 60 let pak vévodil Stanislav Svoboda ze západočeského Chodova.

Prestižním třídám MX1 a MX2 (HR Technik Cup) tentokráte chyběli přední jezdci MMČR, kteří kupodivu nevyužili možnost tréninku na této mistrovské trati před zářijovým MMČR. Mezi jedci MX2 byl nejlepší Tomáš Pikart z Třebíče jen o dva body před Davidem Vondrákem z Bozkova u Liberce. Třetí místo bral nakonec po dobrých startech Jaroslav Strnad z Mirošova. Letos zvlášť hodnocené juniory do 19-ti let na 125ccm v této kategorii vyhrál Luděk Černý z Motosportu Chýnov. Třídu MX1 ovládli Rakušané. Nejlepším byl Christopher Mariacher z Tschernutter RT před jezdci Motosportu Chýnov Patrickem Wimmerem a teprve šestnáctiletým Florianem Diemingerem, který dokonce vyhrál první jízdu.

Další, již předposlední závod letošního seriálu jihočeského KP bude hostit Kaplicesobotu, 19.září 2020.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist