Závěrečný podnik MX OPEN uspořádali v Šenkvicích

Poslední prázdninovou neděli 3. září se odjel pátý závěrečný podnik seriálu MX OPEN aneb MMSR v Motocrosse. Pětidílný seriál zakončil své letošní působení na výborné trati v Šenkvicích, nedaleko Bratislavy. Dle předpovědi byly vyhlídky na počasí všelijaké, avšak počasí se umoudřilo a celý den spadlo jen pár kapek, které nemohli jezdci na trati ani pocítit. Místní pořadatelé tak museli trať několikrát přes den kropit.

Kapitoly článku

Ve třídě MX OPEN předvedl vynikající výkon maďarský závodník Bence Szvoboda (HTS Team), který první jízdě zcela dominoval a během rozjížďky si vytvořil 12s náskok na druhého Filipa Neugebauera (Osička MX Team), kterého v cíli následoval slovenský Tomáš Šimko (PB Racing Team). Oku lahodící souboje byly také na dalších místech, kde bojovali Sukup, Kovář, Bartoš a další rychlí jezdci. Ve druhé jízdě se nejlépe povedl start Marku Sukupovi (HT Group Racing Team), který vedl několik kol první šestici jezdců a nedal nikomu šanci, až Szvoboda využil svou šanci a Sukup se pomalu začal propadat startovním polem až na konečné 6. místo. Celkově tak v královské kubatuře zvítězil Szvoboda před Šimkem a Neugebauerem.

Ve sloučené kategorii MX2 byly již z nabitého roštu očekávány perfektní souboje na trati mezi těmi nejrychlejšími. Skvělým zpestřením byla účast závodnice Nikoly Hoškové (Team MAX2) a také účast Jonáše Nedvěda (Orion Racing Team) na dvoutaktní KTM 150 SX. První jízda vycházela nejlépe trojici Tomáš Kohút (MRA Team), Martin Krč (SZA Racing Team) a Richard Šikyňa (MX Slovakia). Po Šikyňově zaváhání a pádu se na jeho místo dostal Denis Poláš, který celou jízdu bojoval s Nedvědem a Šimonem Joštem (Osička MX Team). Do druhé jízdy opět vypálili nejlépe výše zmínění a vysoké tempo spolu nasadili Šikyňa s Kohútem, kteří brzy začali předjíždět jezdce o kolo zpět. Při jednom z předjížděcích manévrů došlo k malému kontaktu mezi jezdci a Kohút musel na krátkou dobu vyjet mimo trať a překonat velkou bolest ze silného nárazu na sedlo. Do cíle tak přijel jako třetí za druhým Krčem a prvním Šikyňou. Celkově však první místo mohl oslavovat právě Kohút, druhý byl Krč a třetí Šikyňa.

Kategorii MX2 JUNIOR ovládl mladý a rychlý jezdec Pavel Dvořáček (SMX Racing Team Rudník), jako druhý vystoupil na stupně vítězů Jaroslav Antalič (MZ Racing MX Team) a za doprovodu svého velkého fanclubu je doplnil Jozef Posluch (711 Popper MX Team).

Stupně vítězů kategorie MX JUNIOR 125 byly v mezinárodním složení, kdy první skončil maďarský závodník Norbert Klausz, druhý byl slovenský Samuel Struk a třetí skončil český reprezentant Jiří Matějec (Team MAX2).

Také třída MX4 byla zajímavá a jezdci předváděli po celou dobu skvělou podívanou pro spoustu fanoušků. Nejlépe dojel Ivan Černý (Orion Racing Team), hned za ním Vladimír Preis (PB Racing Team) a Zoltán Vörös.

Také nejstarší závodníci v kategorii MX4 nad 50 vystoupali na stupně vítězů a to v pořadí od prvního – Petr Dokoupil (KRTZ), Peter Pipich (Motoklub Medzibrod) a Bohdan Růžička (REMATE Racing Team Pardubice).

V Šenkvicích se také rozhodlo o mistrech v jednotlivých třídách, byly rozdány poháry a letošní povedená sezóna seriálu MX OPEN může být považována za uzavřenou. Zbývá dodat, že pod vedením promotéra ESX Media se slovenské mistrovství posunulo o několik levelů výše na skvělou úroveň a všichni se těšíme na novou sezónu MX OPEN 2018!

Kompletní výsledky, MMSE MX Open (Šenkvice 2017) - ZDE

Informace o redaktorovi

Pavel Horák - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist