Šampionka z roku 2008 se vrací do MS

Jedna z velkých hvězd ženského motokrosu, Francouzka Livia Lancelot, která získala na Kawasaki světový titul v roce 2008, se příští sezonu vrátí do seriálu World Women's MX Championship. Jako jezdkyně i manažerka v jedné osobě.

V letošní sezoně pětadvacetiletou Livii Lancelot vyřadilo z činnosti zranění kolena, titul získala Italka Chiara Fontanesi na Yamaze. Ale nyní je už francouzská motokrosařka opět v plné přípravě. Sedí ale hned na dvou židlích – kromě jezdecké bude sloužit i jako manažerka v týmu, který sama s velkou podporou továrny Kawasaki založila. Pojednou v něm hned tři jezdkyně, kromě Livie ještě mladá Francouzka Gloria Jacquemard, která má na svém kontě jen pár závodů Grand Prix, a úplná novicka Julie Sempé. „Celou příští sezonu pojedu ve svém vlastním týmu, s mými vlastními partnery. Samozřejmě důležitá je velká účast Kawasaki. O založené takového týmu jsem snila už roky, byl nejvyšší čas. Je to pro mne velká příležitost do budoucna, i když to samozřejmě není zrovna snadné ani levné. Mám v tom týmu hned několik funkcí, nejenom trénink a závody, ale moc se mi to líbí,“ věří si příjemná Francouzka.
Livia Lancelot se sotva vrátila na motocykl, ale už má v hlavě velký plán: uprostřed února 2014 se zúčastnit velmi populárního plážového závodu Le Touquet. "Začala jsem znovu jezdit na motocyklu před měsícem a chci být plně připravena na Le Touquet, pak už plně obrátím pozornost na začátek mistrovství světa. Trénuju na Kawasaki 450, jízdu na tomto motocyklu v písku prostě miluju. Po tom mém dlouhém zranění to není jednoduché, ale pracuje velmi těžce a trávím v sedle i několik hodně denně, abych se vrátila na té nejvyšší úrovni, jak to mí fanoušci znají a vyžadují," zakončila závodnice.  

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist