Petr Bartoš zvítězil při dalšim závodě evropského šampionátu

Český motokrosový reprezentant Petr Bartoš jedoucí na motocyklu KTM celkově vyhrál třetí závod mistrovství Evropy třídy Open, který se jel o víkendu na trati ve slovinské Brezici. Jezdec týmu Orion Litomyšl-RS Petrol si konečně pochvaloval počasí, kdy večer zapršelo a na závod byly tzv. kostičky, což Péťovi vyhovovalo.

Vyhrál sobotní kvalifikaci a společně s ženou Maruškou, která ho tentokrát doprovázela se již těšili na druhý den. V první jízdě dojel druhý za domácím borcem Sašou Krageljem, ale v té druhé asi tři kola před koncem Bartoš zaútočil a celkové vítězství měl tak v kapse. Jak prohlásil Petr- nebylo to vůbec jednoduché na domácí půdě je Sašo vždy hodně rychlý. Na bednu je ještě doprovodil Ukrajinec Mykola Pashchynskyy.
Průběžně tak ME vede stále Bělorus Evgeny Tyletsky (133b.) 2. Bartoš (124b.) 3. Šipek (90b.)….9. Čadek (58b.), 10. Gregor (44b). Bartoš se tak stále zlepšuje, své evropské turné začal v Rusku třetím místem, pak bral druhou pozici v Rumunsku a nyní své snažení dotáhl na zlato. Ale ještě zdaleka není konec, Petr se nyní na chvíli staví doma, aby doladil věci a koncem týdne vyrazí na další evropské klání, tentokrát přes Polsko hurá na Ukrajinu

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist