Na Slovensku zahájili motokrosovou sezonu MX Open Slovakia 2019

Za proměnlivého počasí odpálil 6. 4 – 7. 4. mezinárodní šestidílný slovenský seriál pod názvem MX Open Slovakia 2019 - na nové a pěkné dráze (Velké Uherce) nedaleko Partizánského. V sobotu, kdy byly na programu volné tréninky neustále pršelo a tak Jury později rozhodla, že odpolední program se ruší – hlavně s ohledem na mladé závodníky v doprovodném závodě mistrovství Evropy severozápadní zóny (NW) tříd 85 a 65 ccm. Počasí se dle předpovědi v neděli umoudřilo a již od brzkého rána se naplno trénovalo – závodilo.

Do hlavní kubatury MX Open se přihlásilo mnoho zvučných jmen z domácí, ale i zahraniční scény. A své kvality zde jasně demonstroval rakouský dvojnásobný mistr - Lukas Neurauter (Osička MX Team KTM, 50b.), který nejenom že kraloval ve dvou jízdách MX Open, ale přidal i triumf v nové letošní premiéře – Superfinále, kde se nastaveným klíčem kvalifikují zástupci všech čtyř skupin. Tady se jede už o zajímavé finanční prémie a navíc je pro vítěze celého šampionátu (6 klání) připraven automobil - Ford Focus! Druhý skončil celkově Jaromír Romančík (KTM, 40b.) a třetí Filip Neugebauer (Osička MX Team, 38b.). Na nepopulární bramborové příčce byl matador týmu Orion Racing KTM – Petr Bartoš, který si připsal jako Neugebauer 38 bodíků, ale měl horší druhou jízdu.

Slovenský mladý reprezentant Šimon Jošt (Osička MX, 47b.) vyhrál skupinu MX2, před Martinem Krčem (Buksa/Ados KTM, 41b.). Jonáš Nedvěd (Orion Racing, 38b.) podal dobrý výkon zejména v prvním motu (druhý), pak přidal páté místo - celkově z toho byla i příčka pátá.

V MX Junior 125 dominoval Tomáš Švirák, no a s ohledem na nabitý program MMSR, ME zde nebojovali tentokráte zástupci třídy Veterán.

Pořadí Superfinále: 1. Neurauter (AUT, 40b.), 2. Romančík (CZE, 39b.), 3. Neugebauer (CZE, 38b.), 4. Jošt (SVK, 37b.), 5. Šimko (SVK, 36b.), 6. Bartoš (CZE, 35b.), … 15. Nedvěd (CZE, 26b.). Seriál pokračuje již tradičně na 1. máje (středa) na Myjavě, kde pořadatelem je bývalý úspěšný slovenský závodník - Štefan Bučenec st.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist