Motosport v Pacově žije! – přijeďte se podívat

Na pacovské motokrosové trati ‚Propad‘ se v letošní sezóně nejede žádný z podniků mistrovství republiky, což ovšem neznamená, že se na místním náročném okruhu nic neděje. V neděli 23. 4. zde odstartuje přebor územního sportovního centra ve třídách: 85, 125 ccm, Oppen, Veterán a hobby, kterého se však kromě jezdců bojujících o body zúčastní i několik motokrosařů z domácí špičky.

Jako přípravu na mistrovský podnik – který se jede příští týden v Lokti – pojmou pacovský závod na náročné a dobře připravené trati například Martin Michek, Zdeněk Blábolil nebo bratři Jiří a Luděk Jankovský, takže se diváci mohou těšit na skutečně pěknou podívanou. Dá se předpokládat, že možnost kvalitního tréninku v ostrém závodním tempu využijí i další jezdci české špičky.

Pacov však vrcholná akce na oslavu motosportu teprve čeká. Ve dnech 16. – 17. června se totiž fandové jednostopých vozidel mohou těšit na oslavu stého výročí mezinárodního závodu o Coupe Internationale (mnohdy přirovnávaného k prvnímu mistrovství světa), který se v roce 1906 jel právě v Pacově. V rámci oslav bude k vidění mnoho zajímavého od výstavní expozice jednostopých vozidel přes vytrvalostní závod veteránů na původním ‚Pacovském okruhu‘ až po motokros. Páteční podvečer (16. 6.) však bude jednoznačně patřit především po zranění se rychle zotavujícímu baviči Petru Kuchařovi a jeho přátelům Zdeňkovi Fuskovi, Davidu Rejskovi, Petru Pilátovi a snad i dalším jejich kolegům. Jejich FREESTYLOVÉ vystoupení bude k vidění netradičně na pacovském náměstí.



Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist