MMSR Motokros – Neugebauer řádil na Slovensku, auto bere Neurauter!

Na předposlední závod sezony Mezinárodního mistrovství Slovenské republiky MX Open 2019 v motokrosu dorazilo do Gbel, nedaleko Hodonína celkem 103 závodníků v pěti kategoriích.

Za krásného počasí se na rovné dráze plné členitých skoků – lavic dařilo opět v nejsilnější kubatuře MX Open Filipovi Neugebauerovi (Osička MX Team, 50b.), když zaslouženě opanoval obě jízdy, před stájovým kolegou z Rakouska Lukasem Neurauterem (44b.), slovenské barvy hájil bronzem Tomáš Šimko (PB Racing, 38b.), bramborový skončil tentokrát velezkušený Petr Bartoš (Orion RT, 35b.), pátý Patrik Liška (HT Group RT,33b.).

Martin Krč (Buksa Ados KTM RT, 50b.) je rozjetý, i zde potvrdil svoji formu plným počtem bodů ve skupině MX2, před slovenským zástupcem Šimonem Joštem (Osička MX Team, 44b.), který se ale nechtěl zadarmo spokojit s touto příčkou, a tak diváci viděli pěknou bitvu o zlato, třetí dokončil své snažení Jonáš Nedvěd (Orion RT, 40b.), čtvrtý Pavel Dvořáček (36b.), pátý Denis Poláš (SVK, 32b.).

V juniorské části MX2 potvrdil kvality Slovák Samuel Struk (50b.), před Jiřím Matějcem (CZE, HT Group RT, 44b.) a dravě jedoucím Markem Nešporem (CZE, KRTZ Motorsport, 40b.), 4. byl Jiří Hendrych (CZE, 34b.), 5. pak Tomáš Pala (CZE, Brumla RT, 33b.). MX Junior 125 ccm jasně kočíroval Martin Venhoda (CZE, Motokrosovaskola.cz, 50b.), 2. flek bral Tomáš Švírák (CZE, Motosport Chýnov v AČR, 44b.), 3. skončil Luděk Černý (CZE, 40b.), 4. Daniel Mandys (CZE, 36b.), 5. Patrik Příhoda (CZE, Fofstrade, 32b.).

Ve Veteránech MX4 zvítězil s přehledem Martin Žerava (KRTZ Motorsport, 50b.), po vleklém zranění se pěkně stříbrem předvedl Slovák Ivan Černý ( Orioin RT,42b.), na bronz dosáhl Zdeněk Pučálka (CZE, KRTZ Motorsport, 40b.). Ve veteránské třídě MX + bojoval srdnatě nestor motokrosu Petr Dokoupil (CZE, KRTZ Motorsport, 50b.), Roman Majer (CZE, 44b.) protnul cílovou pásku jako druhý, slovenské barvy zde reprezentoval dobře třetí příčkou Peter Pipich (Motoklub Medzibrod, 40b.).

V Superfinále, které sledovalo asi 2 tisíce nadšených diváků se závodí o nemalé finance, navíc o autíčko - Ford Focus se překvapivě perfektně odlepil od žebříku s malou motorkou (MX2) Pavel Dvořáček (SMX Rudník RT) a dvě kola zatápěl favoritům! Potom už ale zase úřadoval Neugebaer, cílem druhý proskočil Neurauter – za nim Bartoš, nejlepší z malorážek byl Jošt na 6. pozici. A protože systém škrtá nejhorší výsledek, tak Forda už má v kapse Rakušan!

Finále slovenského motokrosu uvidí diváci 5. října (sobota) již tradičně na atraktivní dráze v Šenkvicích u Pezinoku - nedaleko českých hranic, kde pořadatelem je místní agilní M-Cross klub Šenkvice.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist