MMSR 2019: Třetí závod sezony pořádali na dráze ve Sverepci

Krásné počasí, hodně diváků, plné rošty, kvalitní jezdecké zázemí – to vše charakterizovalo třetí podnik Mezinárodního slovenského šampionátu MX Open 2019, který se odjel 9. června na bývalé světové dráze ve Sverepci, nedaleko Povážské Bystrice. Místní dráha byla dobře připravena, také v týdnu kvalitně zapršelo, pro jezdce i diváky bylo zajímavé, že se závodilo obráceným směrem.

Rakušan Lukas Neurauter (Osička MX Team) i zde prokázal ve své třídě MX Open, že je letos odhodlán na Slovensku vše ukořistit! Podmanil si totiž nejen obě své jízdy, ale vyhrál suverénně i Superfinále. Orion barvy zde hájil velice dobře – Petr Bartoš, když cílem projel pátý a šestý, v Superfinále skončil bramborový, 3 sekundy za třetím Slovákem Tomášem Šimkem (PB Racing). Seriál vede jasně Neurauter (150b.), před F. Neugebauerem (Osička MX Team, 122b.), Bartoš je čtvrtý s rovným počtem 100 bodů.

Martin Krč (Buksa/Ados KTM) a Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team) si po bitvě rozdělili vítězství ve slabší kubatuře MX2 a společně vedou se stejným počtem bodů (138) mistrovství. Jonáš Nedvěd (Orion Racing KTM Team) bral opět bronz a stejná pozice mu patří i v průběžném pořadí.

Ve vložených juniorských třídách slavil úspěch Samuel Struk (SVK, Mitterback RT, 47b.) – Classa MX2 Junior, před Adamem Duškem (CZE, BV Racing, 45b.), v MX Junior 125 ccm řádil zase Martin Venhoda (Motokrosovaskola.cz, 50b.), dvakrát druhý skončil Tomáš Švirák (Motosport Chýnov v AČR, 44b.). V mladších Veteránech si pěkně ve stupačkách zajezdil Martin Žerava (KRTZ Motorsport, 50b.), ve starších nad 50 let se předvedl v dobrém světle Roman Majer (CZE, 50b.)

Slovenský šampionát má své čtvrté pokračování 7. července na trati - Mníšek nad Hnilcom u Košic.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist