Mistr světa Ondřej Čermák na tandemu s Vláďou: Splnil jsem si dětský sen

Je to chvíle, kdy si Ondra Čermák splnil dětský sen a stal se mistrem světa. Celá naše redakce mu gratuluje a je moc fajn, že si našel čas a skočil si o úžasném úspěchu pro Českou republiku a sajdkárkros popovídat do seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou. Poslechněte si rozhovor s klukem, který vypráví o sezoně snů a dozvíte se, že po prvním závodě v Holandsku by ho na takový úspěch nenapadlo ani pomyslet.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak došlo ke spolupráci s čtyřnásobným mistrem světa
  • O letošní sezóně, která na úplném začátku nevypadala zrovna růžově
  • Jak probíhají námluvy špičkového jezdce se špičkovým spolujezdcem
  • O podmínkách, spolupráci a závodění v zahraničním týmu
  • Jakou roli má v sajdkárkrosu spolujezdce a co to obnáší
  • O zisku titulu mistra světa
  • Jak závodil s bráchou Tomášem a co se jim podařilo vyhrát
    Náš tip

    Nekrácený rozhovor má 1:30, tak si ho stáhněte v MP3: cermak.mp3

Kdo se alespoň trošku zajímá o sajdkákros, určitě moc dobře zná bratrskou dvojici Čermáků. Bráchové toho spolu zažili opravdu hodně a během dlouholeté závodní kariéry se stali několikanásobnými mistry republiky a dokázali vybojovat bednu v Mistrovství světa. Řidič Tomáš pověsil kariéru na hřebík už před několika lety, nicméně spolujezdec Ondra ještě do závodnického důchodu neodešel a stal se parťákem zahraničních borců, se kterými se rval o titul mistra světa. Je pravda, že pomýšlel na konec kariéry, ovšem přišla nabídka, kterou po dlouhém rozhodování nakonec přijal a udělal dobře. Čtyřnásobný světový šampión Holanďan Etienne Bax mu sedl nejen po lidské stránce, ale také po té profesní, a jak Ondra říká, bylo to tím nejdůležitějším faktorem, který sehrál roli v bojích o světový titul.

Někdy se dařilo víc, někdy míň a občas jim cestu za zlatem pořádně zkomplikovala technika. Ostatně, poslechněte si sami, jak to vypadalo na prvním holandském mistráku, kde museli startovat na půjčené mašině od jednoho z hobíků. Ondra popisuje celou sezonu, včetně dvou důležitých závodů, které odjeli u nás doma a zrovna tak grandiózní finále v Německu, kde v neskutečně těžkých podmínkách dokázali zabojovat a vyhrát šampionát.

Poslechněte si bezprostřední rozhovor s velice sympatickým borcem Ondrou Čermákem, který si titul mistra světa náležitě užívá a pořádně ho oslavil hned v Německu po odmávnutí šachovnicovým praporem.   

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist