Mefo Sport Centrum Jinín

Přijíždím do motokrosového areálu v Jiníně. Všude okolo panuje ticho a klid, které jsem tu ještě nikdy předtím nezažil. Bude to tím, že nepřijíždím na závody, ale na návštěvu prodejny Mefo Sport Centrum. Jakmile za mnou klapnou vstupní dveře prodejny, mám pocit, jako bych se ocitl v úlu. Je čtvrtek, den expedice, a to je vždycky veliký kalup.

Acerbis

Mefo Sport Centrum je už pěknou řádku let výhradním dovozcem produktů Acerbis. Právě tato značka dominuje plným regálům jinínské prodejny. Sortiment italské značky je víc než rozmanitý. Své si najde nejen zákazník s motokrosovým srdíčkem, ale také ten, kterému učarovalo kouzlo asfaltových klikatic.

Plasty, masky se světlomety, sedla, řidítka nebo oblečení, chrániče, boty, přilby, rukavice, bundy a oblečení pro volný čas. To je stručný výčet všeho, co „žlutá“ značka motorkářům nabízí.

Naši redakci Motorkáři.cz velice potěšila nabídka vyzkoušet si motokrosovou výstroj Acerbis, kterou budeme při testech offroadových mašin v letošní sezoně oblékat.

Přilba TI se skořepinou ze skleněného vlákna se vyznačuje nízkou hmotností (cca 1250g) a vysokou pevností. Červenobílé botky jsou ze série Profile, kalhoty společně s rukavicemi reprezentují řadu Impact.

Motion Pro

Na placu jinínské prodejny můžete vybírat ještě ze spousty zboží dalších značek, které Mefo Sport Centrum u nás zastupuje.Tak třeba Motion Pro vyřeší polámané páčky, přetržená lanka nebo rozbité plynové rukojeti. Také jejich nářadí může přispět k výbavě vaší dílny.

Leatt Brace

Bezpečnost jezdce si vezmou do parády protektory krční páteře Leatt Brace. Ty už nejsou výsadou pouze offroadových jezdců, ale stále častěji se s nimi setkáváme i u silničních pilotů. Ani Leatt Breace nedováží do Čech nikdo jiný, než Mefo Sport Centrum Jinín.

Spear

Spear je značka motooblečení, která si rozumí především s asfaltem a cestovatelským dobrodružstvím. Proto v nabídce narazíte na kožené kombinézy, kožené i textilní oblečení, rukavice, různé chrániče a na cestách nepostradatelné nepromoky.

Pneumatiky

V prodejně jsem zahlédl nejrůznější pneumatiky značek Mitas, Vee Rubber, Mefo, Deestone, Kenda, Shinko, Heidenau, Trelleborg. Vedle motokrosových, silničních a enduro pneumatik můžete pořídit také obutí pro čtyřkolky, plochodrážní mašiny, trialové stroje, motokáry, skútry, ale i dědečky motocykly.

Moto Air

Aby toho náhodou nebylo málo, je tu firma Moto Air. Ta, ostatně jak název napovídá, přináší vzduchové filtry a další motokosmetiku. Také Moto Air výhradně dováží Mefo Sport Centrum Jinín.

Motodoplňky

Progrip zaplnil regály rukojeti na nejrůznější typy motocyklů, ale také třeba čtyřkolky nebo vodní skútry. Od této značky nemůžou v nabídce chybět ani MX brýle různých barevných provedení. Pokud zatoužíte po nových polepech, je zde sortiment PRP, rozety pořídíte od značky Grosskopf, páčky mimo jiné od ASV, řadičky od Zapu nebo brzdové destičky od Gold Frenu.


Motokrosový areál

Kromě nabitého kamenného krámu a stejně tak pestrého eshopu (odkaz www.mefo.cz), je potřeba zmínit komplexní motokrosový areál světového měřítka. Není to tak dávno, kdy se po jinínské trati proháněla světová špička, což také připomíná dres fenomenálního závodníka Evertse. Letos se můžeme těšit na jeden z podniků českého motokrosového mistráku, který do Jinína zavítá 5.9. Na ostatních pěti určitě tradičně narazíte na chlapíky jinínského Mefo Sportu a jejich stánek se vším, co k motokrosu patří. Trať je samozřejmě k dispozici široké veřejnosti. Více podrobností o cenách a podmínkách trénování najdete na stránkách www.mefo.cz. Za zmínku stojí perfektní zázemí motokrosového areálu. Nechybí zde prostorné parkoviště, sprchy, umývací prostor s přípojkami elektriky nebo budova, kde je možnost složit hlavu a pohodlně přenocovat do dalšího tréninkového dne. Právě tato budova prošla rekonstrukcí a pokoje jsou připraveny pro první nocležníky.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma
  • Mefo sport centrum

    Velkoobchod a maloobchod s příslušenstvím pro motocyklový sport, především motokros a enduro. Dovozce značek: Acerbis, ZAPTECHNIX, MotionPro, Mefo, WRP. dále prodej značek: GoldFren, ČZ řetězy, DID, ProGrip, Polisport, VeeRubber, Kenda, Rinaldi, Bold




TOPlist