Martin Michek skončil na italském šampionátě celkově desátý

Motokrosař Martin Michek jedoucí na motocyklu KTM dojel na posledním čtvrtém italském mistráku v Gazzane di Preseglie dvakrát na sedmém místě

Jeden závod musel Martin vynechat kvůli pobytu v Brazílii, kde obsadil v jednom podniku tamního šampionátu čtvrtou pozici. I tak nakonec Michek zaujal umístění v elitní desítce, což se počítá a italský tým RSC Corse Italia s kterým náš tým Orion Litomyšl- RS Petrol úzce spolupracuje byl spokojen. Na trati v Preseglie jel také Petr Bartoš, ten v první rundě vybojoval 11-tou příčku a v následném superfinále (MX2+OPEN) musel Petr z výhodné pozice předčastně do depa, protože prorazil přední pneumatiku. Místní dráha byla perfektní na závod se přišlo podívat na deset tisíc diváků a viděli skvělý motokros, kde dominantní byli podle předpokladu domácí miláček 5-ti násobný mistr světa A. Cairoli a francouzský borec S. Frossard.
Nakonec se z italského úspěchu raduje překvapivě, ale zaslouženě Frossard, druhý celkově skončil Cairoli a Michek bere tedy desítku. Nyní si kluci trošku odpočinou po náročné předsezonní přípravě a vše se již bude soustředit na první podnik mistrovství světa kubatury MX3, který se uskuteční 9. dubna na pískové dráze v holandském Valkenswaardu. Michek bude letos obhajovat bronzovou medaili z loňské sezony, Bartoš mistr Evropy pojede nově taky celý seriál MS MX3, tak uvidíme jak se našim zástupcům bude letos dařit.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist