Josef Peták na tandemu s Vláďou: Vždycky jsem chtěl dávat plyn

Komu není motosport cizí, dost pravděpodobně velice dobře zná Josefa Petáka, který závodil snad na všem a ve všem, co má motor. Pepa je dalším vzácným hostem pátečního seriálu Na tandemu s Vláďou a vypráví, jaké byly jeho závodnické začátky, kde všude závodil, jak moc to bolelo a co všechno zažil.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jaké byly začátky na závodní motorce
  • O trialu, motokrosu a sajdkárkrosu
  • Na jakých závodních speciálech závodil
  • Jak moc motosport bolí a co všechno léčil
  • O nejrůznějších sajdkárách, které se na tratích objevily
  • Jak vyměnil řídítka za volant
  • O návratu na sajdu a závodu veteránů, který v Kramolíně pořádá
    Náš tip

    Celý rozhovor v MP3: petak.mp3

Josef Peták je velký srdcař, který závodění miluje a skoro se dá říct, že mu je fuk, na čem a v čem závodí. Jedinou podmínkou je to, že závodní nářadí musí mít motor a pořádnou nálož koníků. Jak sám říká, odjel zhruba 600 závodů na motorce a 280 závodů v autech. To je velice slušné skóre a je bez debat, že také výsledky dokazují, že mu to šlo a vlastně stále jde, protože se i po šedesátce stále drží volantu a po nějakém čase také řídítek. Pepa v rozhovoru přibližuje, jaké byly jeho začátky, jak se dal na trial, který vyměnil za motokros a později přesedlal na sajdkáru. Právě na sajdkáře zažil hodně a vybojoval několik domácích titulů, ovšem nebál se vyrazit do světa a síly si poměřit se špičkou v mistrovství světa.

Jak to tak bývá, motosport bolí a řeč dojde také na zranění, kterých si užil opravdu dost. Asi nejvíc ouvej mu bylo na sajdkárových závodech, kdy ho po startu doslova rozjezdili do hlíny a pak třináct měsíců ležel v nemocnici. Ani to ho nezlomilo a šel dál. Jednoho dne se náhodou dostal do party, která ho navlékla do automobilových závodů a díky náhodě si vyzkoušel okruhy i rally. Pokud Pepu chcete vidět závodit, máte příležitost, a to v autě i na sajdkáře. V rámci mistrovství světa sajdkárkrosu pořádá vložený závod veteránu a tento rozhovor můžete brát jako nejlepší pozvánku do Kramolína, kde si to veteráni rozdají první květnový víkend.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist