JKP v motokrosu – Závody v Jiníně nabídnou kvalitní úroveň

Předposlední podnik série jihočeského KP v motokrosu 2019 bude v neděli, 15. září hostit mistrovská trať v Jiníně. Agilní pořadatel MX-Enduro park Jinín chystá po povedeném srpnovém závodě MMČR závod krajského přeboru a slibuje jeho kvalitní úroveň. Bojovat se bude ve třídách 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX1, Hobby MX2, Veterán 40+, MX1 a MX2. Závod bude spojen se seriálem VVL Cup.

Ředitel závodu Milan Heřman ml. zve diváky i jezdce: „Těšit s můžete opět na skvěle nachystanou a naoranou trať, automatické zavlažování, výborný catering a hlavně na krásné ceny pro nejlepší jezdce v jednotlivých kategoriích. Pro tento závod je rovněž vypsán HOLESHOT - odměna bude 500CZK v každé jízdě tříd 85/65, Veterán, Hobby MX1, Hobby MX2, MX1 a MX2!“

V některých kategoriích se již v Jiníně může rozhodnout o letošních titulech krajských přeborníků. Po pěti odjetých závodech je ve třídě 65ccm na čele s více jak padesátibodovým náskokem Pavel Tomiška z týmu Motokrosová škola. Velký náskok na čele třídy 85ccm má i Dominik Vaněk z MX Paradise před Pavlem Jouzou J.S. MX Racing Teamu. Mezi jezdci třídy Hobby MX2 je na tom nejlépe Roman Šebesta z J.S.MX RT, sekunduje mu Matyáš Plch z týmu Extreme Motosport. Ve třídě Hobby MX1 vede Vlastimil Chalupný z Moto Teamu Excel Racing před Miloslavem Uhlířem z Cerhenic. Ve třídě Veterán je na čele Jan Hůda z BV RT s dvaadvacetibodovým náskokem před Ladislavem Mikasem z týmu MM Motors Renvolt Bohemiastone. Mezi zvlášť bodovanými veterány 50+ je ve vedení Zdeněk Svoboda z Motosportu Chýnov a mezi veterány 60+ pak jeho týmový kolega Jan Chromý, který má více jak padesátibodový náskok. V kategorii MX2 (HR Technik Cup) zatím s téměř stobodovým náskokem vede Pavel Beránek z SXS Racing Teamu, jen teoretickou šanci na letošní titul má průběžně Jaroslav Kalný z MotoTeamu Excel Racing. Dobře je na tom také lídr třídy MX1 (HR Technik Cup) Rudolf Plch z Extreme Motorsport. Bodově stále na dosah je mu však Martin Häringer ze Zalužan.

Jinínský závod jihočeského KP bude určitě zajímavý, přihlášeno je hned několik jezdců z Rakouska, anebo některé závodnice z MMČR třídy WMX. Dá se očekávat účast kvalitních jezdců z MMČR. Tréninky začínají již v 7:30 hod., odpolední jízdy ve 13:00 hod. Občerstvení bude zajištěno.

Náš tip

Zvláštní ustanovení závodu+časový harmonogram: zu.jc.kp.jinin.2019.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist