JKP v motokrosu – Druhou polovinu sezony odstartují v Kaplici

Čtvrtým podnikem jihočeského KP v motokrosu se v sobotu, 16. června v Kaplici přehoupne seriál do své druhé poloviny. Pořadatelem tohoto závodu bude zkušený pořadatel závodů MMČR AMK Kaplice v AČR. Na velice náročné a zároveň dnes už legendární trati v Blanské kotlině se bude závodit ve třídách 85ccm (včetně 65ccm), Hobby MX1, Hobby MX2, Veterán 40+, MX1 a MX2.

Ve třídě 85ccm se po třech závodech dostal do čela nenápadný Rakušan Jürgen Lehner z Motosportu Chýnov před svým týmovým kolegou, Čechorakušanem Kevinem Schneeweisem, který však bude z důvodu termínové kolize v Kaplici chybět. Ve třídě Hobby MX2 svým soupeřům mílovými kroky bodově uniká Petr Dubský z Kamikaze RT, druhou příčku si drží David Klimeš z týmu HR Technik. Podobná situace, jen ne tak markantní, je i ve třídě Hobby MX1. Vede ji Jakub Nosek z AMK Votice před Jiřím Fenclem z Uzeniček. V početně obsazené třídě Veterán svádí líté souboje Daniel Doppler z Motosportu Chýnov s letošním novým dravcem v této kategorii Janem Hůdou z Třeboně. S určitým odstupem je třetí Milan Heřman z Moto teamu Excel, nutno však podotknout, že tento jihočeský matador je absolutně nejlepším jezdcem zvlášť bodované třídy Veterán 50+.

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) průběžně vede Pavel Beránek z Hradišťka, ale velice dobře si na každém závodě počíná také druhý Martin Andrusiv z Velkého Ratmírova. Za povšimnutí stojí i průběžné třetí místo o jednu motokrosovou generaci staršího Jana Cimbulky z Hrdějovic. V kategorii MX1 (HR Technik Cup) je letos k neudržení netřebický Rudolf Plch z Extreme Motorsportu. Cestu za dalším letošním krajským titulem se tomuto loňskému přeborníkovi KP ve třídě MX2 a letos pravidelnému účastníkovi rakouského šampionátu snaží díky svým zkušenostem zkřížit především průběžně druhý jezdec seriálu Michal Gregor z Vrtal MX Teamu, nicméně dravost a fyzická dispozice mladého Rudolfa Plcha zatím nekompromisně vítězí. Průběžnou třetí příčku si v této prestižní třídě drží motoskijöringový šampión Lukáš Mohaupt z věhlasného týmu Orion Racing.

Tréninky začínají v Kaplici v 7:50 hodin, závody ve 12:30 hodin.

Těšíme se s Vámi na viděnou na dalším klání jihočeského KP v motokrosu, které už může výrazně napovědět v honbě za letošními krajskými tituly!

Zvláštní ustanovení vč. časového harmonogramu - ZU_JC_KP_Kaplice_18.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist