Jihočeský KP v motokrosu – Začátek sezony ve Voticích

Po dlouhé pauze, způsobené vládními opatřeními, odstartuje v sobotu, 26. června jihočeský Krajský přebor v motokrosu. Uskuteční se na jedné z nejvýše položených tratí v ČR ve Voticích, v oblasti, která se nazývá Česká Sibiř. Pořadatelem tohoto úvodního závodu je AMK Votice. Startovat se bude tradičně ve třídách 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán nad 40 let, MX2 a MX1.

„Votická trať zůstává profilem stejná, je nachystána a snažili jsme se ji i v rámci možností i trochu načechrat. V týdnu čekáme srážky, takže věříme v dobrý podklad na závody. Depo je pro natěšené závodníky připraveno a nově umístěný stánek s občerstvením zajištuje lepší přístup do středu tratě. AMK Votice srdečně zve všechny na sobotní závodní odpoledne!“ informuje zástupce pořadatele Jakub Hořejší.

Jihočeské motokrosové středisko letos muselo pozměnit původně plánovaný kalendář, který čítal celkem sedm závodů. Nakonec se musely dva úvodní zrušit a tak seriál začne právě tuto sobotu ve Voticích. Pokračovat pak bude ve sváteční pondělí, 5.7. v Netolicích, 14.8. v Pacově, 19.9. v Kaplici a končit bude 2.10. v Jiníně. Do seriálu je přihlášeno 364 jezdců včetně několika špičkových jezdců z MMČR, dále pak mnoho rakouských závodníků a také 18 dívek a žen. Pravidla pro jihočeský KP 2021 budou platit stejná, jako loni.

Generálním partnerem seriálu je ledenická firma HR Technik Jana Hronka. Slavnostní vyhlášení sezóny 2020 se bohužel vzhledem k vládním opatřením uskutečnit nemohlo, ale poháry pro nejlepších 10 z každé hlavní kategorie 5 nejlepších z vedlejších kategorií a věcné ceny budou jezdcům individuálně předány právě ve Voticích.

Jezdci pouze vyplní prohlášení o bezinfekčnosti, doporučujeme si ho stáhnout na www.motosportchynov.cz, vytisknout a vyplnit před příjezdem a pořadateli ho pak při příjezdu rovnou odevzdat. Pro diváky žádné omezení neplatí, vstupné je dobrovolné.

Přejímky jezdců začnou ve Voticích již v pátek od 18 hod. a budou pokračovat v sobotu od 6:30 hod. Tréninky začínají v 7:45 a start hlavního závodu je naplánován na 12:30 hod.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii -1.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl -1.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist