Jihočeský KP v motokrosu – V sobotu pořádají v Pacově třetí díl seriálu

Třetím závodem bude pokračovat seriál jihočeského KP v motokrosu na známé trati v Pacově tuto sobotu, 15. srpna. Na prvních dvou přeborových podnicích bylo v průměru 250 závodníků a podobná účast se dá očekávat i v Pacově. Také sportovní úroveň by měla být vysoká, neboť hned několik předních jezdců jistě využije tuto možnost k tréninku na závod MMČR, který se v na této trati uskuteční v neděli, 6. září. Také pro pořadatele AMK Pacov v AČR bude závod KP generálkou na MMČR.

Startovat se bude ve třídách 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1

Na stratu by se mělo objevit i několik zahraničních jezdců, převážně z Rakouska a Německa. Například mladí rakouští bratři Moritz Ernecker (65ccm) a Max Ernecker (85ccm, oba Motosport Chýnov) jasně vedou své třídy průběžně po dvou odjetých závodech. Ve třídě 65ccm je pak průběžně druhý Adam Bílý z Chocenic a ve třídě 85ccm druhou příčku zaujímá Dominik Kučeřík z Motosportu Chýnov.

Ve třídě Hobby MX2 je zatím o 12 bodů na čele Lukáš Matějík z SMS Střední Čechy před Dominikem Vaňkem z Votic. Ve třídě Hobby MX1 je jen s šestibodovým náskokem na čele Jan Kubeš z Prahy před Stanislavem Boukalem z Příbrami – Podlesí. Mezi Veterány se nejlépe daří Vladimíru Mužíkovi z Motosportu Chýnov, který vede se slušným náskokem před svým týmovým kolegou Adolfem Strakou.

Mezi jezdci MX2 (HR Technik Cup) vede loňský přeborník v této třídě Pavel Beránek z SXS teamu, jen tři body před Belgičanem Nathanem Renkensem z týmu NR83 KTM, který už však na další závody pravděpodobně nepřijede. Třetí je Jaroslav Kalný z Moto Teamu Excel Racing, který zároveň vede i celkově zvlášť bodované juniorské 125ccm do 19-ti let. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) dominuje nejlepší český jezdec v MMČR této třídy Václav Kovář z HT Group RT před Martinem Fiňkem z Promoto Husqvarna RT a třetí místo zaujímá nová tvář přeboru Max Hartl z Motosportu Chýnov.

Tréninky v Pacově v sobotu začínají v 7:45 a závod pak ve 12:30 hod.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist