Jihočeský KP v motokrosu – Úvodní podnik v Klukách u Písku

Úvodním závodem v Klukách u Písku odstartuje šestidílný seriál jihočeského KP v motokrosu 2022. Závod se uskuteční v sobotu, 16. dubna a na startu se objeví kromě tradičních jezdců KP také několik jezdců z MMČR. Kluky totiž budou letos premiérově hostit jak MMČR Junior, tak MMČR Senior a mnoho závodníků využije tento závod jako přípravu. Přihlášeni jsou i jezdci z Německa a z Rakouska. Sportovní kvalitu bude mít tento podnik velkou. Jeho pořadatelem je agilní klub MS Kluky.

Startovat se bude v kategoriích 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1. Generálním partnerem seriálu je opět ledenická firma HR Technik.

První závod vždy ukáže, jak se kdo věnoval fyzické zimní přípravě, jak si připravil techniku, kdo jak má před sezónou natrénováno a určitě budou zajímavé i některé meziroční přestupy do jiných tříd. Předtím je jen velice těžké hledat hlavní favority jednotlivých kategorií. V tom spočívá velké kouzlo právě prvního závodu seriálu. Nachystán je i pořadatel, který kromě vzorně připravené trati uskutečnil změny i v technickém zázemí areálu.

Startovné bylo letos stanoveno 800CKZ, jednotné pro všechna střediska SMS. Příplatek za druhou kategorii činí 200CZK.

Tréninky odstartují v Klukách v 7:45 hod, odpolední jízdy pak ve 12:30 hod. Občerstvení bude zajištěno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist