Jihočeský KP v motokrosu – Šestý podnik sezony přivítají Votice

Předposlední podnik sedmidílného seriálu jihočeského Krajského přeboru motokrosařů budou v neděli, 10. září hostit Votice. Na trati, která má název „Polský vrch“ se sejdou jezdci ve třídách 65+85ccm, Amatér MX2, Amatér MX1, Veterán nad 40 let, MX2 a MX1. Kromě jihočeských závodníků se dá očekávat větší příliv jezdců ze středočeského a pražského regionu, neboť Votice leží přesně uprostřed.

Závody na úrovni KP se ve Voticích znovu obnovily v roce 2015 (pod SMS Jižní Čechy) a pořadatelé z AMK Votice se nyní snaží tuto původní tradici dále udržovat. „Hlavně jsme se letos snažili zapracovat na novém startovacím zařízení pro 40 jezdců, které bude teď na KP premiérově k dispozici. Museli jsme ho umístit trochu jinak, než bylo to původní, takže první zatáčky po startu budou trochu jiné, než byli jezdci léta zvyklí. Při nájezdu do dalšího kola už ale bude profil dráhy stejný, jako v minulosti,“ přibližuje detaily k největší změně v závodišti za pořadatele Jakub Hořejší.

Na startu nebudou chybět průběžní lídři přeborových tříd Luděk Černý (85ccm, Motosport Chýnov), Jakub Kos (Hobby MX2, SMS Nepomuk) a Ladislav Mikas (Veterán, Motosport Chýnov). Hozenou rukavici budou mít soupeři dosavadních lídrů v dalších třech třídách, neboť např. Viktor Šrom (Hobby MX1, MTZ Mototechnika MX Team) je momentálně z důvodu zranění mimo provoz a stejně tak i Michal Gregor (MX1 – HR Technik Cup, Vrtal MX team), který je stále na marodce po zranění v závodě MMČR ve Stříbře. Jasný favorit třídy MX2 (HR Technik Cup) Rudolf Plch (Extreme Motorsport) se závodu bohužel nezúčastní kvůli termínové kolizi s rakouským šampionátem, kde má letos své závodní povinnosti. Také v této třídě tedy mají soupeři příležitost stáhnout jeho dosavadní velký bodový náskok na čele.

Přejímky budou ve Voticích probíhat již v sobotu v podvečer do 21 hodin a dále pak druhý den ráno. Tréninky se rozjedou v neděli v 8:00 hodin a odpolední závod ve 12:30 hodin.

Občerstvení je zajištěno a vstupné pro diváky bude dobrovolné.

Zvláštní ustanovení - ZU.JCKP.Votice.2017.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist