Jihočeský KP v motokrosu – Druhé kolo sezony přivítají ve Voticích

Votická trať Polský vrch se již pevně zabydlela v kalendáři jihočeského KP v motokrosu. Letos bude na první květnovou neděli hostit druhý závod tohoto seriálu. Na jedné z nejvýše položených tratí v ČR s krásným výhledem na téměř celé Benešovsko se utkají jezdci ve třídách 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1. Závode se pojede společně se seriálem VVL Cup.

Hlavní pořadatel závodu Jakub Hořejší z AMK Votice před závodem sdělil: „Votická trať zůstává profilem takřka totožná. Srovnali jsme jí už před zimou a od jara se na ní netrénovalo, takže je ve skvělé kondici. V týdnu před závodem čekáme nějaké srážky a dle toho se jí pokusíme v rámci možnosti načechrat, takže věříme v dobrý podklad na závody. Depo je připraveno pro závodníky i diváky a den před závodem bude na čarodějnice oheň s možností zakoupení buřtů. AMK Votice srdečně všechny zve na nedělní závodní odpoledne!“

Úvodní povedený závod seriálu v Klukách u Písku určil průběžné lídry jednotlivých tříd. V nejmladší třídě 65ccm byl nejrychlejší Josef Vrtal z Motosportu Chýnov, v kategorii 85ccm jeho týmový kolega Adam Hruška. Oba si na prvním závodě připsali plný počet 50 bodů. Podobně suverénně si počínal i Jakub Páral z MS Kluky ve třídě Hobby MX1, Rakušanovi Davidovi Exenschlägerovi stačilo 45 bodů na těsné vítezství ve třídě Hobby MX2. Mezi Veterány neměl konkurenci Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna Racing teamu.

Náš tip

Zvláštní ustanovení - zu.jc.kp.votice.2022.pdf

V prestižních třídách MX2 a MX1 (HR Technik Cup) bojovali jezdci z MMČR. Třídu MX2 vyhrál Jaroslav Kalný z Čimic a ve třídě MX1 exceloval Rudolf Plch z Promoto Husqvarna Racing teamu. Změní lídry jednotlivých kategorií votický závod? To se dozvíme již tuto neděli! Přejímky budou ve Voticích začínat už v sobotu večer od 18 hodin a budou pokračovat v neděli ráno do 9 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist